Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia - Kokšo fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 21. októbra 2017

Tak ich pomenoval vnuk. Je to veľmi rýchle uvarené jedlo.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
350 g (Považská zmes)
4 PL
0,5 l
1 KL
1 KL
3 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Odporúčam všetko pripraviť, lebo to ide rýchlo a potom nie je čas na to. Mäso krájam na hrubšie rezance. Zeleninu mám hotovú. Pór krájam na menšie kúsky a šunku na štvorčeky asi 1,5 cm. Smotanu rozšľahám so strúhankou. Tá to dobré zahustí a fajnovo ochutí.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pripravené mäso dám čerstvo mleté korenie, práškový cesnak a soľ. Premiešam a nechám postať 10 minút.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na wok alebo hlbšiu panvicu nalejem olej. Po zohriatí oleja pridám pór, ten opečiem tak dve minúty a dám k nemu mäso.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa mäso zatiahne do biela, pridám šunku a ďalej pražím na plno zapnutý sporák.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíľke pridám zeleninu. Opekám stále na plno bez zakrytia, aby sa mi voda odparovala.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je voda preč, nalejem smotanu zmiešanú so strúhankou. Povarím asi päť minút a je hotovo. Robím toto mäso na silný výkon sporáku. Ak sa vám vidí, že je to riedke, nepridávajte viac strúhanky. Keď to chvíľu postojí to ešte zhustne.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prílohu si zvolte sami, ja som mal teraz ryžu. No ide k tomu aj cestovina i zemiaky. Želám aj vám dobrú chuť. Je to rýchli obed a ľahko stráviteľný. U deti je to obľúbene jedlo.

    Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
@Izabella929 (21.10.2017 18:08)

Ďakujem vám za milé komentáre všetkým. Aj tomu čo ma veľa nickov a potom to ,len prehadzuje - @Hadik , @Astor , @Mirop atď, ktorý ľúbi iba paštéty a nevie nič uvariť. Pritom nevie, že zelenina sa na zimu mrazí, aby bola stále čerstva. Nuž komu nie je z hora dané, ten to v lekárni nikdy nekúpi. A teraz si môžeš prepínať na ostatné nicky, ktoré som nemenoval a píš, veď nič iné nevieš. Musíš byť veľký úbožiak. Normálne ťa ľutujem.
janger
@kritici , co je take zle na mrazenej kukurici, mrazenej zelenine? Obsahuje aspon tolko vitaminov, ako "cerstva" z obchodu, ktora bola najprv par dni skladovana, potom prevazana do obchodov, tam potom este lezi mozno par dni. Alebo je dovazana az z cudziny. Mrazena sa hned po zbere oblansiruje a zmrazi. Karotenu napriklad sa zachova este viac...
haji
Trio HAM se sociálně baví. Krásný sobotní večer je hned ještě krásnější.
Recept je příjemná rychlovka, někdy udělám. S chutí - vím do čeho jdu, bo mraženou zeleninu mám ráda. Díky, Pítrs!
sracz
... beriem to "am block = complet", pretože sú dni, kedy "friško_fertig" veľmi dobre zapadne do "tercie". ... a variť vnúčencom je naozaj radosť, kamarát v zástere a s vareškou, @Patroveckypitrs a ja Ti tú pohodu , samozrejme s očami okolo celej hlavy, zo srdca dožičím, aj keď tróóóšičku zá vidím!
buchtabuchta
No ty kokšo, tak toto je pecka. Rozmýšľam, kedy pride svokra na návštevu, žeby som jej to naservírovala, nech mám zas dva roky pokoj. Už som vyčerpala všetky šmakulády a mňamky z mimibazaru tak teraz lovím tu.
staflik
@Janger (21.10.2017 20:58)

Mrazená zelenina z obchodu je mimoriadne cenná aj pre prípadný obsah mykotoxínov, ale nič sa nedeje, podporia zdravie a zvláčnia pleť, tak určite si dávaj :-)
1x hadik
staflik
A ešte niečo pre autora receptu, jedlo typické pre tvoju kuchyňu, systém, čo mám, to dám. A ten názov, no hrôza, možno by mu prospela malá transformácia :-)
janger
@Staflik (22.10.2017 13:13)

Tak z toho mam najmensiu obavu. Neviem, preco by mala zmrazena zelenina obsahovat viac mykotoxinov, ako ich moze byt v inych potravinach - napr.orechoch, hrozienkach, obilninach, kave, strukovinach......
haji
@Janger (23.10.2017 00:36)
haha někteří jsou naivní jako malá štěňátka - mikotoxiny, GMO, umělé tuky a podobné chuťovky, kontaminace apod. jsou všude a ve všem. Jediná cesta - nasadit si na svém poli - eko - bio - a makat, makat, makat. Pokud takoví lidé žijí a takto se chovají, nediskutují na sociálních sítích, bo na to nemají čas, prostor, energiu. Filozofování o nesmrtelnosti chrousta. Zabíjení času i sebe. Život je o inom.
radost
@Patroveckypitrs (22.10.2017 15:11)

niečo podobné som už urobila viackrát-keď treba jesť a čas prípravy je krátky..šunku som nedávala..cesnak náš..celkom jedlé jedlo..
v poslednom čase sa všetko rozoberá tak do detailov-že sa obávam straty radosti zo žitia..
a tú si chcem zachovať do posledných dní..:-)
patroveckypitrs
Ďakujem za kometíky @Janger , @Haji a @Rados mate úplnú pravdu. Čo nám to rastie za generáciu. Nenávistný sú jeden voči druhému. Pravda je len to čo ponúka net. Žiadna radosť zo života a z maličkostí. Ťažké to budu mať mladý o niekoľko rokov.
1x haji
radost
@Hadik (23.10.2017 14:08)

Namiesto ohovárania autorov receptov investuj energiu do rozdávania radosti..máš na to..až potom by som chcela byť tvoj každodenný hosť..:-)
tondo
Zaujímavý recept určite vyskúšam..-na každého jedného toho kritika čo sem písal mam dosť toho čo vytknúť na ich receptoch"odborníci"
elba
dnes som robila Tvoj recept a môžem prehlasiť že chutil aj skúsenej kuchárke budem ho skúšať aj z morčacieho mäsa vďaka za recept



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia