Kuracie prekladané - obrátené rezne fotorecept

bogar - fotkabogar, 22. júna 2013
Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept)
Foto: bogar

vynikajúca dobrotka pre tých ktorým sa nechce veľa prežúvať :D

4-8
porcie
50 minút
príprava
8-45 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (rezne)
4 ks
100 g
1 ks
6 ks
100 g
Koreniny:
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    mäsko som si naklepala, nasolila, nakorenila....pripravila som si vajíčko s mliekom provensálskym korením štipkou mletej papriky a soli....všetko som to spolu vymiešala....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ďalej som pripravila hladkú múku, a na druhý tanier strúhanku ....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rezne som obalila nasledovne : najprv v strúhanke, potom hladká múka a pred smažením na oleji obalíme ešte vo vajíčku ....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do jánskeho skla som si na kolieska nakrájala červenú cibulku....rovnomerne som ju rozložila na dno misy.,.

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rezne som sprudka opiekla na oleji do zlata ...

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kým sa smažili nakrájala som si kúsok slaniny na opekanie a malé hlavičky jarnej cibuľky....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    osmažené rezne som rovno ukladala so misy pekne vedľa seba aby sa prekrývali ....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    tu je záverečná fáza ... pekne vedľa seba naukladané ....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na rezne som poukladala kúsky masla a pokvapkala som ich horčicou .....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridala som nakrájanú slaninku a hlavičky cibuľky.... na záver som to preliala "zálievkou" ... zálievku som urobila z plnotučnej horčice, kečupu, bujónu - vitana Na pánev - Bravčová s cesnakom ( tak sa volá tá tekutá kocka), majoránky, červenej papriky, a čierneho korenia.... a všetko som to zaliala vriacou vodou cca 0,7dcl.... ochutnala som to a ak trebalo soľ dosolila som ....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a takto vyzerajú hotové rezne ....

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    vybrala som ich z rúry a posypala nastrúhaným syrom, prikryla som ešte pokrievkou a nechala som syr rozpustiť.... hotové rezne som podávala so zemiakovou kašou vyšľahanou s mliekom a maslom... plus tatárska omáčka a prípadne šalát.... prajem dobrú chuť...

    Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

izabella929
páni moji, to je ale bašta.-) prekrásne nafotené postupy a toto mäsko je veľmi chutné, lebo ho občas robievam...krásne a veľmi chutne vyzerá.-))
luss44
tá misa plná rezníkov vyzerá úžasne, mne by to stačilo po tento krok č. 8 :))) aj keď viem že je to dobré aj zapečené so zálievkou
concord
Tak toto nie v žiadnom prípade.Hreším na diétu, mám rád sýte jedlá ale toto je fakt sila už aj na mňa.Vyprážané rezne v oleji, na to maslo, tatárská omáčka, slanina, strúhaný syr.
bogar
kaloricka bomba obcas treba zhresit :P
mbrty
ukladam.poznam to pobne ale bavcovinka hovedzinka .pekne nafotene si perfekna...
letisia
Robievam aj z bravčového mäsa, len ty to máš vylepšené o niektoré suroviny. @bogar pri obaľovaní mäsa kľudne môžeš vynechať múku, stačí strúhanka a vajcia.
elysa
robievam podobne z hovädzinky, mäso je veľmi dobré a mäkké...
bogar
dakujem za radu nabuduce vynecham :)
helca103
to je rezňov pre celý geriment :-)) Robím podobné a veru je to mňamka veliká...uložila som si aby bol recept po ruke. Chválim fotopostup .
slavkabis
ja robím podobne vravčové rezne. ja nedávam maslo, ale polejem vývarom a dám piecť 5*
tinka1977
@Bogar , voňajú úžasne. Nedeľný obed sa o chvíľočku podáva a všetci sa už na ne veeeľmi tešia :) Mňam :)
maso5
Vyzerá to úžasne a musí to určite aj tak chutiť. Vyskúšam.
Neviem len,prečo veľa ľudí hovorízemiaková kaša na pyré. Zemiaková kaša je jedlo a pripravuje sa inak. Pyré je príloha.
Ale recept určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia