Vyprážané kuracie mäso
Vyprážané kuracie mäso

Kuracie plátky na mandliach fotorecept

sracz - fotkasracz, 12. augusta 2019
Kuracie plátky na mandliach (fotorecept)
Foto: sracz

Pri zemiakovom šaláte s lístkami čerstvého koriandra a petržlenovej vňate, som Vám ľúbil, že uverejním aj postup opekania tenkých plátkov „minútky“ kuraciny. Slovo robí Zobraziť celý popisPri zemiakovom šaláte s lístkami čerstvého koriandra a petržlenovej vňate, som Vám ľúbil, že uverejním aj postup opekania tenkých plátkov „minútky“ kuraciny. Slovo robí kráľa, vraj aj chlapa a sľuby sa majú plniť. Nebudem za „vagáňa“ a priznám sa, že túto „fintu som odkukal“ od mojeho bratránka Slávka vo Veľkých Pavloviciach na Slovácku Slávka. Múku nahradil strúhanými mandľami a „bleskovo“ nám pripravil chutné predjedlo, ako „revanš“ za pečený plnený bôčik, čo ho zas naučila moja krajšia 1/2.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

6-8 ks bez kostí a kože (alebo prsia)
podľa potreby
podľa potreby
120-150 ml
100-120 g postrúhané
100-120 ml (alebo kukuričný)
2-3 PL čerstvé
Príloha:
podľa potreby
podľa potreby (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Z kuracích stehien som orezal tuk (orez som uložil do mikroténového vrecka a uložil do mrazničky, použijem ho na dochutenie polievok), umyl som ich, osušil, po rozloženom kúsku uložil do mikroténového vrecúška (alebo prikryť celofánom) a na „denku” vyklepal na 5-7 mm plátky. Rozložené na alumíniovej fólii som ich po obidvoch stranách zľahka posypal soľou a čerstvo mletým korením štyroch farieb.

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhej fólii som zmiešal, približne 1 : 1, mandľovú múku s postrúhanými mandľami a pripravené kuracie plátky som touto zmesou zľahka, tiež obojstranne, obalil.

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne som ich, tak 3-4 minúty, opiekol na olejovo-maslovej emulzii (začal som na 6. stupni z 9-stupňovej škály a po vložení plátkov mäsa hneď znížil na 4. stupeň.

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po „obrátke” som na 4. stupni opiekol aj druhú stranu.

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už s pripraveným teplým zemiakovým šalátom s koriandrovými a petržlenovými lístočkami mali vynikajúcu vôňu aj chuť!

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento záber z mája t. r. u bratránka Slávka vo Velkých Pavloviciach, predstavuje fotodôkaz pečeného bôčika s cibuľovo-rohlíkovou plnkou a ďalšími aditívami, podľa receptúry nezabudnuteľnej Nanáčky, babičky mojej vzácnej Pani.

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Figa na našej minizáhradke krásne „zarodila”, ale na obr. je už vidieť negatívny vplyv „vraždiaceho” arizonského Slnka, kedy po dvoch-troch týždňoch obschli listy a následne aj dužiny plodov, takže vtákom, aj nám, ostali prázdne ústa a oči pre plač. Snáď sa na budúci rok dočkáme!

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Léta se na kuřecí řízečky v mandlích chystám. Musí být výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia