Kuracie placky

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 23. mája 2012
Kuracie placky
Foto: zlatulik3

Velmi chutne..

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
4 ks
150 ml
4 PL
1Kl
1 kl
1 ks
1 stučik
Priloha :
300 g na kašu
1 šálka
1kl
1kl
2 Pl  na kašu




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia asi 500g,nakrajame na rezance,pridame odkvapkane,nadrobno nakrajame baranie rohy 150g,4ks vajcia,150ml oleja,4 PL škrobovej mučky (solamyl/,vegetu,a sol. Vsetko premiešame a nechame v chladničke 12 hodin odležat.

  2. 2

    .Potom k mase pridame nadrobno pokrajanu cibulu a prelisovany cesnak. Z masy tvarujeme male placky,ktore opečieme na oleji z oboch stran.Podavame so zemiakovou kašou a šalátom...

  3. 3

    Zemiaky uvarime v osolenej vode,a ked su už zemiaky mäkke,tak ich scedime a prilejeme mlieko,pridame vegetu,maslo a vymixujeme na jemnu kašu..

Diskusia k receptu

stacy77777
Zlatulik - tiež tu mám troška podobné,len bez baraních rohov, je to rýchle a ľahké a hlavne chutné, už viem, čo zajtra na obed a vyskúšam tvoju verziu
micanela
A nie je škoda použiť na to prsia? Ja by som dala mäso trebárs z polievky.
zlatulik3
Tak tento recept robievala moja mama,až nakoniec som ho nasla aj v kucharskej knihe,ale ked som to išla vyskušat,tak som nemala leco a preto som použila baranie rohy..a napodiv..všetkym chutilo..:-) A mäso s polievky..tak to neviem,ale potom ked zostane tak aj na druhy den sa daju s toho spravit placky..
mamatata2
Jedlo je prekrásne, veľmi pekné sú tie placky a super, že sa môžu pripraviť večer. Si šikovná, ukladám si recept a čoskoro vyskúšam.
remcula
@micanela , maso z polévky rozhodně ne!! To už je vyvařené. Kuřecí prsa jsou do toho super, popřípadě vykostěné stehenní řízky bez kůže.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia