Kuracie pečienky s ryžou

Kuracie pečienky s ryžou
izabella929Izabella929, 43 ročná žena, recept pridala: 30. novembra 2011 13:40Ďalšie jej recepty

Velmi rýchlo sa dá toto jedlo pripraviť a preto má moje sympatie..

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ryžu umyjem. Dorajnice dám lyžicu oleja a na ňom orestujem ryžu.Zalejem ju vriacou vodou, osolím, okorením a nechám dusiť pod pokrievkou. Kým sa ryža robí, dám si na rajnicu lyžicu oleja, pokrájam cibuľku a cesnak,pridám pokrájané pečienky a restujem ich bez pridanie prísad, približne 10 min.Potom osolím,pridám čierne korenie, lyžiču kečupu a už iba chvíľku nechám prejsť varom, kým sa všetky suroviny spolu zkamarátia.Na tanier dám uvarenú ryžu, na ňu uložím pečienky. Podám k tomu najradšej niečo kyslé...môže byť aj cvikla, uhorky, proste kto čo má rád.

2

Ja som podávala čevenú kápiu, pokrájanú na tenké pásy a tiež žltú papriku na šikné rezy.Kápia do tvaru slamy.Niektorá moja cibuľa, ktorá odmietla poslušnosť a nenarástla už aj preto, lebo som chcela, sa dostala v malej podobe do pohárov medzi uhorky a tak je ozdobou tanierov, lebo pôsobí, ako malé lampášiky.Vďaka ti, že si nenarástla.-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 30. novembra 2011 o 14:43
    Tie kvietky na tanieri sú tiež jedlé?


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 14:59
    ancickam veru jedlé.. všetky druhy chryzantén sú jedlé, preto ich aranžujem na mojich tanieroch.


  • tatranka, 30. novembra 2011 o 16:20
    Ja som len ráz pridala na tanier lupienky ruží.Vyzeralo to ohromne.Urobila som to presne podľa návodu.Obed bol výborný a ešte aj voňavý.
    Tvoj tanier je krásne naaražovaný a keď sa dá všetko zjesť,tak je to príma.Porcia ako sa patrí.


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:44
    Martička, aj lupene ruží sú jedlé...veď sa z nich v Bulharsku vyrába ružový likér a tento som ja pila, takže niečo neuveriteľne dobré.-))


  • sneica, 1. decembra 2011 o 22:11
    pred par dnami som mala k obedu...nepridavam cesnak ani kecup,no mozem skusit...:)


  • jaroslava31, 2. decembra 2011 o 17:32
    Ja pridávam lyžicu kyslej smotany, zjemní to chuť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist