Kuracie pečienky s ryžou

Kuracie pečienky s ryžou
izabella929Izabella929, recept pridal: 30. novembra 2011 13:40Ďalšie jeho recepty

Velmi rýchlo sa dá toto jedlo pripraviť a preto má moje sympatie..

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ryžu umyjem. Dorajnice dám lyžicu oleja a na ňom orestujem ryžu.Zalejem ju vriacou vodou, osolím, okorením a nechám dusiť pod pokrievkou. Kým sa ryža robí, dám si na rajnicu lyžicu oleja, pokrájam cibuľku a cesnak,pridám pokrájané pečienky a restujem ich bez pridanie prísad, približne 10 min.Potom osolím,pridám čierne korenie, lyžiču kečupu a už iba chvíľku nechám prejsť varom, kým sa všetky suroviny spolu zkamarátia.Na tanier dám uvarenú ryžu, na ňu uložím pečienky. Podám k tomu najradšej niečo kyslé...môže byť aj cvikla, uhorky, proste kto čo má rád.

2

Ja som podávala čevenú kápiu, pokrájanú na tenké pásy a tiež žltú papriku na šikné rezy.Kápia do tvaru slamy.Niektorá moja cibuľa, ktorá odmietla poslušnosť a nenarástla už aj preto, lebo som chcela, sa dostala v malej podobe do pohárov medzi uhorky a tak je ozdobou tanierov, lebo pôsobí, ako malé lampášiky.Vďaka ti, že si nenarástla.-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 30. novembra 2011 o 14:43
    Tie kvietky na tanieri sú tiež jedlé?


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 14:59
    ancickam veru jedlé.. všetky druhy chryzantén sú jedlé, preto ich aranžujem na mojich tanieroch.


  • tatranka, 30. novembra 2011 o 16:20
    Ja som len ráz pridala na tanier lupienky ruží.Vyzeralo to ohromne.Urobila som to presne podľa návodu.Obed bol výborný a ešte aj voňavý.
    Tvoj tanier je krásne naaražovaný a keď sa dá všetko zjesť,tak je to príma.Porcia ako sa patrí.


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:44
    Martička, aj lupene ruží sú jedlé...veď sa z nich v Bulharsku vyrába ružový likér a tento som ja pila, takže niečo neuveriteľne dobré.-))


  • sneica, 1. decembra 2011 o 22:11
    pred par dnami som mala k obedu...nepridavam cesnak ani kecup,no mozem skusit...:)


  • jaroslava31, 2. decembra 2011 o 17:32
    Ja pridávam lyžicu kyslej smotany, zjemní to chuť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist