Kuracie pečienky s ryžou

Kuracie pečienky s ryžou
izabella929Izabella929, recept pridal: 30. novembra 2011 13:40Ďalšie jeho recepty

Velmi rýchlo sa dá toto jedlo pripraviť a preto má moje sympatie..

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Ryžu umyjem. Dorajnice dám lyžicu oleja a na ňom orestujem ryžu.Zalejem ju vriacou vodou, osolím, okorením a nechám dusiť pod pokrievkou. Kým sa ryža robí, dám si na rajnicu lyžicu oleja, pokrájam cibuľku a cesnak,pridám pokrájané pečienky a restujem ich bez pridanie prísad, približne 10 min.Potom osolím,pridám čierne korenie, lyžiču kečupu a už iba chvíľku nechám prejsť varom, kým sa všetky suroviny spolu zkamarátia.Na tanier dám uvarenú ryžu, na ňu uložím pečienky. Podám k tomu najradšej niečo kyslé...môže byť aj cvikla, uhorky, proste kto čo má rád.

Ja som podávala čevenú kápiu, pokrájanú na tenké pásy a tiež žltú papriku na šikné rezy.Kápia do tvaru slamy.Niektorá moja cibuľa, ktorá odmietla poslušnosť a nenarástla už aj preto, lebo som chcela, sa dostala v malej podobe do pohárov medzi uhorky a tak je ozdobou tanierov, lebo pôsobí, ako malé lampášiky.Vďaka ti, že si nenarástla.-)))



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • ancicka, 30. novembra 2011 o 14:43
    Tie kvietky na tanieri sú tiež jedlé?


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 14:59
    ancickam veru jedlé.. všetky druhy chryzantén sú jedlé, preto ich aranžujem na mojich tanieroch.


  • tatranka, 30. novembra 2011 o 16:20
    Ja som len ráz pridala na tanier lupienky ruží.Vyzeralo to ohromne.Urobila som to presne podľa návodu.Obed bol výborný a ešte aj voňavý.
    Tvoj tanier je krásne naaražovaný a keď sa dá všetko zjesť,tak je to príma.Porcia ako sa patrí.


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:44
    Martička, aj lupene ruží sú jedlé...veď sa z nich v Bulharsku vyrába ružový likér a tento som ja pila, takže niečo neuveriteľne dobré.-))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • sneica, 1. decembra 2011 o 22:11
    pred par dnami som mala k obedu...nepridavam cesnak ani kecup,no mozem skusit...:)


  • jaroslava31, 2. decembra 2011 o 17:32
    Ja pridávam lyžicu kyslej smotany, zjemní to chuť.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist