Kuracie pečienky naruby s tarhoňou fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 29. júna 2010
Kuracie pečienky naruby s tarhoňou (fotorecept)
Foto: zdezda

Vraj jedenkrát v mesiaci treba jesť pečeň (játra), kvôli obsahu železa, ktorého má veľa. Ja to dodržiavam a pripravujem ju na rôzne spôsoby. Veľa Zobraziť celý popisVraj jedenkrát v mesiaci treba jesť pečeň (játra), kvôli obsahu železa, ktorého má veľa. Ja to dodržiavam a pripravujem ju na rôzne spôsoby. Veľa z nich som i tu našla, na vareche, ale tento nie......

4
porcie
30+boptnanie minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 čaj.lyžička
1
2
1 čaj.lyžička
1 PL
príloha:
1 hrnček
2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    No a to "naruby" je, že 1 hodinu pred tepelnou úpravou, odblanené a rozpolené pečienky osolíme a okoreníme :-), jemne pomiešame, dáme naboptnať do chladničky.

    Kuracie pečienky naruby s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa pečienky boptnajú, urobíme si tarhoňu. Ja ju robím veľmi jednoducho: na zohriaty olej vysypem 1 hrnček tarhone, opražím ju do hnedkava, posolím, pridám 2 hrnčeky vody, nechám 2 minúty variť, vypnem zdroj tepla a zakryjem pokrievkou. Nechám ju "dôjsť". Po polhodine tarhoňu prehrniem a opäť zakryjem.

  3. 3

    Nakrájanú slaninku vytopím, oškvarky vyberiem( odložím na ozdobu a zobkanie), pridám cibuľu a keď je krásne zlatučká, vrhnem do nej naboptnané pečienky, ktoré zľahka, jemne poobraciam. Posypem červenou, mletou paprikou, podlejem trochou vody a 5 min. podusím.

    Kuracie pečienky naruby s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobím si zátrepku z vody a hladkej múky, zahustím pečienky a nechám prevariť ešte 10 min. Po odstavení dochutím majoránkou a bobkový list vyberiem :-))))

    Kuracie pečienky naruby s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Super zajedanie k tejto pochúťke je ochutená červená repa :-))))

Diskusia k receptu

tankaa
zdezda ja mam pecienky rada,toto vyskusam som na vareche velmi kratko a obdivujem vsetky krasne recepty aj ja som tu par dala,len ma trochu mrzi ze niektore varechacky riesia pravopis a nie recepty,trosku ma to tak odradza od dalsich receptov,ale tento Vas urcita vyskusam.
enerrgizer
tarhoňu mám rád s hocičím...a pečienku tiež, kuraciu pečienku bežne solím, a nemám pocit, že je tvrdšia ako tá solená až na koniec...dobrý recept...KK @tankaa pravopys veľmy neryeš a prydávaj ďalšye recepti...hehe (viac sa to asi nedalo...či?)
klaura
keď pečienku, tak iba kuraciu ... tá mi chutí ... a toto vyskúšam ... :)
alzbetka2
mne sa tiež páči tento recept, určite ho vyskúšam... už teraz by som si dala :-)))))))

zitar
@zdezda , fajnový recept, vyskúšam a tarhoňu mám veľmi rada, ale ešte som ju hádam ani nerobila, takže ďakujem aj za ten postup na jej uvarenie
emsen
pečienky milujem na všetky spôsoby,,ďakujem za nápad s tarhoňou,určite vyskúšam..
bakuroad
Kuraciu pečienku môžem vždy.Tento recept určite vyskúšam .
sovka62
Mama jedného kolegu mi už hádam pred tridsiatimi rokmi tvrdila, že pečeň treba soliť hodinu vopred. Bola to pani už v rokoch a ja vtedy mladá (a tým pádom najmúdrejšia na svete) som si myslela, že si to dobre nepamätá. Ale vždy, keď som robila pečeň mi to prišlo na um. No, nevyskúšala som, tvrdohlavec, veď mi roky tvrdili, že pečeň sa solí nakoniec. Ale tebe verím, tak to už konečne vyskúšam.
zdezda
:-)))))))))))))))) dievčatá ďakujem za komentáre a lichotí mi "sovka", že mi veríš, solím pred varením aj bravčovú pečienku :-))))
sovka62
Vďačne, moja, aj ja už budem soliť aj bravčovú.
violetacamorova
vyzerá to výborne, už teraz mi tečú slinky, len tu v Škótsku pečienku viem kde zoženiem, ale tarhoňu netuším, a aj keď ju mám veľmi rada ešte som ju nevarila, výborná kombinácia...
jezibabka1
@zdezda pečienku mám veľmi rada, tak skúsim aj tento receptík:) len mám otázku - to Ti naozaj stačí hrnček tarhone? ja robím na obed celý sáčok a na večeru robím druhý:)))
zdezda
Jááááááááj, ježibabka, ten môj hrnček má pol litra a zmestí sa do neho presne 1 sáčok tarhone, napísala som to tak preto, lebo vidím, že sú tu zväčša zrelé, šikovné gazdinky a kuchári, no určite máte každý ten svoj hrnček. Išlo mi len o ten pomer s vodou. Tak prepáčte, ak som niekoho zmiatla, inak my sme už len 3 doma, takže mi zostalo ešte aj na druhý deň :-)
jezibabka1
@zdezda dík za vysvetlenie:))) my sme doma 3,5 človeka, ale tarhoňa sa u nás "zožerie":))) tiež robím 1 diel tarhone a 2 diely vody :)
tinca
@zdezdi mama ma nučila soliť až nakoniec, ale tebe verím, takže skúsim. @enerrgizer bohovská trefa k tomu pravopisu,tak sa schuti rehním až- až...
alexdidi
zaujal ma tvoj spôsob varenia tarhone, totiž, že ju varíš iba 2 minúty. Ja totiž tarhoňu varím veľmi často, lebo môj manžel a vnuci by ju jedli snáď každý deň...tiež ju opražím aj s cibuľkou, pridám dvojnásobok vody a varím 8 min, odstavím a pod pokrievkou nechám dôjsť...je taká akurát, al dente...nieje tvrdá iba po 2 min. varenia?
zdezda
Alexdidi, nie je tvrdá, ja takto robím aj iné cestoviny, ba aj ryžu:-) Varím na plyne a na tarhoňu i ryžu používam hrniec s hrubým dnom. Ďakujem všetkým, za milé komentáre.
zazanka
Uau. Super nápad. Pečienky zbožňujem, ale väčšinou ich jedávam len s ryžou, alebo s opraženou cibuľkou a chlebom. Variant s tarhoňou som ešte nejedla. Určite vyskúšam a pridávam do KK.
janger
Tarhona tu nie je dostat, takze nemam ani skusenost s jej pripravou. Mam teraz ale nahodou zasobu z domu, (teda zo Slovenska), takze ju pripravim na tvoj sposob. Dakujem za recept.
dorisa
@zdezda , ďakujem za tip,uložila som si tvoj receptík a dakujem za komentár.
tothka
Tiež som nazvykla pečienku soliť a vykúšala som to. Môžem povedať, že mi to vyšlo a chutila a nebola tvrdá. Tarhoňu tiež máme radi presne takú ako varíš aj ty.
duschko
Opat som sa nieco naucil a to nielen o pecienke, ale aj o vareni tarhone. Vyskusam. UKladam do MKK
jerica
@zdeda spravila som "kuk" kuraciu pečienku môžem na hocijaký spôsob.
tarhoňu si robievam sama ako cestovinu:-)fotopostup ťahá OKO:-)
tupelooo
tak ja pecienku nemusim ked ju citim dvyha sa mi zaludok ale kedze moji chlapi ju miluju tak im ju rada spravim a tento recept im fakt chutnal :) dakujeme :) a inak podotykam ze za cely cas varenia som neochutnala ani len stavu :D
zdezda
@tupelooo dakujem za odobrenie receptu, si hrdinka, ze i napriek tvojmu odporu k peceni, ju robievas :-)
jazinko
fáájn recept, len neviem, čo je to "bobtnať"?


yogicek
Bobtnat je český výraz a znamená napučať, zväčšiť objem. Akurát mi akosi v prípade týchto pečienok (jater) uniká zmysel tohoto výrazu. Inak rcp. vyzerá dobre.
zdezda
@Yogicek (29.11.2016 19:59)

Práve to zväčšenie objemu, "nafúknutosť" je zmysel toho solenia vopred :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia