Kuracie nugetky s omáčkou

sisok - fotkasisok, 23. septembra 2013
Kuracie nugetky s omáčkou
Foto: sisok

Na vareche už je zopár receptov na kuracie nugetky, no dnes ich nebudeme vyprážať, ale piecť v rúre. Podávať budeme s vynikajúcou medovou omáčkou, Zobraziť celý popisNa vareche už je zopár receptov na kuracie nugetky, no dnes ich nebudeme vyprážať, ale piecť v rúre. Podávať budeme s vynikajúcou medovou omáčkou, ktorá sa hodí nielen ku nugetkám, ale aj ku zemiakom a šalátu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
Na obalovanie:
1 PL
Na omáčku:
4 ČL
5 PL
 (Philadelphia)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky. Do vhodnej misky vylejeme jogurt, osolíme, okoreníme a vložíme kuracie mäso. Necháme marinovať zopaŕ hodiniek. Ak nemáte dosť času, nechajte marinovať aspoň 1 a 1/2 hod.

  2. 2

    Kuracie kúsky jeden po druhom vyberieme z jogurtovej marinády, obalíme v múke, preložíme do rozšľahaného posoleného vajíčka a napokon do strúhanky, ktorú sme zmiešali s trochou sušeného tymiánu.

  3. 3

    Obalené nugetky vyložíme na papier na pečenie, pokvapkáme pár kvapkami rastlinného oleja a vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30minút. V polovici času otočime všetky nugetky.

  4. 4

    Omáčka Nič ľahšie, ale lepšie už nemôže byť. Syr zmiešame spolu s dijonskou horčicou a medom a necháme v chladničke až do momentu servírovania.

  5. 5

    My sme tieto nugetky podávali so šalátom a so zemiačikmi, ktoré boli podávané v menšej miske (očistené zemiaky, nakrájané na malé kocky s hranou asi 1cm a opečené na panvici). Omáčka sa hodí nielen ku nugetkám, ale aj ku zemiakom a šalátu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

amelie
Oveľa lepší spôsob ako vyprážanie v oleji:-)*
sisok
no nie su mastne ako vyprazana verzia...a najma ta omacka...hmmm,to je dobrotka :)
afataga
toto uz je lepsie :-) ja takto robim v rure aj snicle, aj fasirky aj placky
2010
@afagata , to vobec nie je pravda, za to ze vacsina ludi zle vypraza to neznamena ze vyprazanie je horsie...
If performed properly, deep-frying does not make food excessively greasy, because the moisture in the food repels the oil. The hot oil heats the water within the food, steaming it; oil cannot go against the direction of this powerful flow because (due to its high temperature) the water vapor pushes the bubbles toward the surface.[1] As long as the oil is hot enough and the food is not immersed in the oil for too long, oil penetration will be confined to the outer surface...
 en.wikipedia.org/wiki/Deep_frying...
afataga
@2010 sme sa nepochopili, ja som to myslela tak, ze toto je lepsi rcp ako ten druhy, co dnes autorka pridala :-)
sisok
@2010 - mne sa aj tak zda, ze ked vyprazam v rure, tak to je menej nasiaknute tukom. A pritom vzdy pouzivam tie sacie papiere, ktore po vyprazeni stiahnu este trochu tuku
2010
@sisok , ono to je dost zlozite dakdo si moze spravit kandidaturu na temu vyprazanie = suche varenie ( najst spravnu balanciu medzi vodou v surovine = maso a teplotou oleja , kde voda odpudzuje olej do urciteho casu pokial sa nevypari) cize ked to mas masne tak vyprazas na nizkej teplote a dlho a ani ten papier to potom nezachrani , Cheers

methi
Suhlasim s @2010 Mam to odskusane aj na plackach prazenych, ze ked sa ponahlam a nerozpalim poriadne olej, musim prazit dlhsie a su strasne mastne.
2010
Este taka poznamka k vyprazaniu, napriklad KFC sa neda napodobnit lebo vyprazaju v specialnych tlakovych vyprazacoch aby dostali stavnate a chrumkave , nemastne vola sa to broasting ( neskusajte to v tlakaci ).
 www.broaster.com/pdfs/lit/pfbro-lr.pdf...
evelyna
Ukladám do KK,keďže máme požehnane brojlerov,receptov z kuraciny mi treba veľa,aby nebolo furt to isté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia