Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch

Autor receptu: sjuz

Tak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika - v trojobale. A tým, že nie sú vysmážané na oleji, sú aj menej kalorické a ľahšie stráviteľnejšie. Robila ich Nigela, a veľmi sa mi zapáčili.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Marinujeme v jogurte - ak nemáte čas, stačí hodina, najlepšie však cez noc.
  2. Slané krekry rozdrvíme - napríklad v sáčku valčekom alebo tĺčikom na mäso. Kúsky vyberieme s jogurtu - tak, aby na nich zostala tenšia vrstva jogurtu. Obalíme v rozdrvených krekroch, a ukladáme na prichystaný plech na pečiaci papier.
  3. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. C, na 15 minút.