Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch
Autor receptu: sjuz
Tak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika - v trojobale. A tým, že nie sú vysmážané na oleji, sú aj menej kalorické a ľahšie stráviteľnejšie.
Robila ich Nigela, a veľmi sa mi zapáčili.
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Marinujeme v jogurte - ak nemáte čas, stačí hodina, najlepšie však cez noc.
- Slané krekry rozdrvíme - napríklad v sáčku valčekom alebo tĺčikom na mäso.
Kúsky vyberieme s jogurtu - tak, aby na nich zostala tenšia vrstva jogurtu.
Obalíme v rozdrvených krekroch, a ukladáme na prichystaný plech na pečiaci papier.
- Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. C, na 15 minút.