Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch

sjuz - fotkasjuz, 1. januára 2011
Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch
Foto: sjuz

Tak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika - v trojobale. A tým, že nie sú vysmážané Zobraziť celý popisTak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika - v trojobale. A tým, že nie sú vysmážané na oleji, sú aj menej kalorické a ľahšie stráviteľnejšie. Robila ich Nigela, a veľmi sa mi zapáčili.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Marinujeme v jogurte - ak nemáte čas, stačí hodina, najlepšie však cez noc.

    Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch - obrázok 1
  2. 2

    Slané krekry rozdrvíme - napríklad v sáčku valčekom alebo tĺčikom na mäso. Kúsky vyberieme s jogurtu - tak, aby na nich zostala tenšia vrstva jogurtu. Obalíme v rozdrvených krekroch, a ukladáme na prichystaný plech na pečiaci papier.

    Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch - obrázok 2
  3. 3

    Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. C, na 15 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Upečú sa aj bez oleja ? To je dobré, a ešte lepšia inšpirácia.
magdusa9
musim skusit kedze je to bez oleja.ja a moj priatel vobec nelubime papat vyprazane jedla
sovka62
Sjuz, a aké konkrétne krekry si použila? Asi by mali byť mastnejšie (aj keď mastné sú všetky), keď to ani netreba pokvapkať olejom. Robím kuracie prsia marinované v jogurte, ale vyprážam ich (a preto ich mávame možno raz do roka), ale toto by sa páčilo oveľa viac
delina
Ja ich robím s kyslou smotanou a obaľujem v cornflakes-och. Krásne zhnednú a nie sú suché. A majú dobrú jemne kyselkastú chuť vďaka smotane. Mňam.
maartina
...dnes som si akurát pozrela varenie s Nigellou a hneď sa mi tento jednoduchý receptík zapáčil :)
babav
Perfektny,jednoduchy a pri tom zdravy recept!Moje vnucky si urcite na takych nugetkach pochutia;-)
sjuz
Sovka - ja som kúpila TUC slané krekry. Iné totiž nemali:)) Ale som premýšľala, že nabudúce skúsim so slanšími...
delina - tiež fajn nápad:)
tomashi
Fantastický recept... ešte mierne pokvapkať olivovým olejom pred zapečením... do krekrov som pridal trochu korenia na pizzu resp. oregano bazalka atď... výsledok je naozaj chrumkavá chuť a mäsko je jemné a vláčne .. vôbec nie je suché.. miesto jogurtu môže byť smotana je fajné...
sjuz
tomasi - dobrý nápad:) s tým korením:)
jarik
Vyskúšal som to, ALE (vlastné zistenia):
1. piecť treba dlhšie (ja som piekol pri 185 stupňoch cca 30 minút s tým, že v polovici som ich obrátil.
2. jogurt odporúčam ochutiť (napr. vegetou, koreninami) - rezníky boli málo slané
3. polovicu som robil s krekrami (dodajú trochu tuku a aj slanosti - nie však veľa)
4. druhú polovicu som robil s tortilami, tie sú chrumkavejšie, ale nie sú vôbec slané
5. odporúčam podávať s pikantnými prílohami
1x drajan