Kuracie na cukete s pečenou cuketou

anina6 - fotkaanina6, 8. júla 2015
Kuracie na cukete s pečenou cuketou
Foto: anina6

A opäť nám rastú cukety, máme ich požehnane a tak využívam túto výbornú zeleninu a pridávam ju do všetkého, kde sa len dá. Dnes Zobraziť celý popisA opäť nám rastú cukety, máme ich požehnane a tak využívam túto výbornú zeleninu a pridávam ju do všetkého, kde sa len dá. Dnes som spravila kuracie prsia na cukete, mrkve a hrášku. A k tomu som upiekla cuketové kúsky, vynikajúce. Obed bol rýchlo spravený a veľmi chutný.

45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
 zmes
podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cuketu si olúpeme, vnútro vydlabeme a rozdelíme na polovičku. Polovička cukety pôjde pod mäsko a z druhej spravíme pečené polmesiačiky. Takže najprv si orestujeme cibuľu na olivovom oleji, podsypeme mletou rascou a pridáme na kocky pokrájané mäso. Posypeme grilovacím korením a trošku podusíme, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, premiešame a podusíme. Potom pridáme mrazenú zeleninu a necháme spolu dusiť.Trošku podlejeme vodou, pridáme 1 čl kremžskej horčice, kečup, osolíme, okoreníme a dovaríme.

  2. 2

    Zakiaľ sa nám robí mäso, druhú polovicu cukety pokrájame na polmesiačiky a dáme upiecť.Plech alebo misku z jánskeho skla pokvapkáme olivovým olejom, naukladáme cuketu, povrch ktorej posypeme grilovacím korením a jemne kvapneme olej aj na vrch cuketový polmesiačikov. Pečime v rúre na 200 stupňov asi 30 minút.

  3. 3

    Ako prílohu som pripravila ryžu, ktorú som prikryla upečenými cuketkami. A máme navarené ľahko, chutne a hlavne rýchlo. Prajem dobrú chuť, lebo nám veru chutilo.

Diskusia k receptu

dandika1
@anina6 dobra kombinacia mam rada tekvice rozneho druhu((mam posadenych 7 druhou,ale som neskoro sadila tak musim trochu pockat KK a vyskusam:-)
mijaita
Lakavy nazev, ale kde zustala chut cukety a kuratka? Cuketa s mrazenou zeleninou uz neni cuketa, o kecupu a horcici nemluvě.
patroveckypitrs
Ohromné toto sú aj moje chúťky to môžem. S tou zeleninou je to vynikajúce. Ja to chválim. Tiež to často používam. Kto to neskúsil nevie o čo prichádza. 5 ***** a ukladám ako inšpiráciu.
anina6
všetkým veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie do môjho receptu a jeho ohodnotenie. prajem pekný deň. a ešte pre @mijaita , chuť cukety ostala zachovaná, bolo jej tam toľko, že trošku mrazenej zeleniny a lyžička horčice a kečupu, jej vôbec neubralo na chuti. chutila vynikajúco a hlavne pečená cuketa bola vynikajúca.
marienka44
@Anina6 , ja verím, že to bolo vynikajúce a hlavne rýchle jedlo. Kečup a horčica je na rozhodnutí kuchára. Cuketu by som musela kúpiť, záhradku nemám.
kukulienka71
kuracie prsia aj cuketa si vlastne pýtajú výraznejšie ochutenie, myslím, že tam treba dať len toľko, aby to jedlo dostalo šmrnc;-) mám švagra, ktorý varí veľmi intenzívne ochutené jedlá, koreniny úplne prerážajú chuť samotného mäsa, ja som sa u nich nikdy schuti nenajedla(dúfam, že to nečíta:-D), ale aj on si u nás pýta soľ, čierne korenie atď a sype si do taniera, lebo mi zas nevaríme podľa neho:-)) každému nevyhovieš...pečená cuketa je mňamka!
anina6
@marienka44 ďakujem za tvoj komentík k receptu, áno jedlo bolo super a tá troška horčice a kečupu mu ozaj neublížila.No škoda, že si až na druhom konci od nás z východu, vďačne by som ti cukety ponúkla, máme bohatú úrodu.
anina6
@kukulienka71 presne ako hovoríš každému nevyhovieš, každý má iné chute, ale ako som písala predtým, tak malé množstvo kečupu a horčice určite neprerazili samotnú chuť cukety a mäska. bola to pochúťka a pečenú cuketu som robila na dvakrát, na výslovné želanie mojej polovičky. ďakujem za nahliadnutie do môjho receptu a prajem krásny deň.
anina6
@mata3636 díky, až teraz ked som prečítala ešte raz a poriadne som si to všimla. no vôbec to nevadí, hlavne, že nám to dobre varí. prajem aj tebe pekný deň.
jullie44
Výborný recept naozaj sme si všetci si pochutnali.... chcela som dat 5 hviezdičiek teda som aj klikla na 5 ale dalo len 3 ... nechápem ????
redakcia
@Jullie44 , po hlasovaní hviezdičkami zostane žltých toľko hviezdičiek, koľko priemerne užívatelia hlasovali za tento recept (tento údaj je zobrazený aj pod hviezdičkami v zátvorke).
anina6
@jullie44 ďakujem veľmi pekne za ohodnotenie môjho receptu, ale hlavne je, že vám chutilo a boli ste spokojní. želám krásnu nedeľu.
anina6
ďakujem veľmi pekne. želám krásny deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia