Kuracie mäso v syrovo-jogurtovej omáčke

niahalko - fotkaniahalko, 1. februára 2015
Kuracie mäso v syrovo-jogurtovej omáčke
Foto: niahalko

Kuracie mäso v omáčkach už poznáme všetci a na akékoľvek spôsoby. Dnes sem pridávam ja, ten svoj:)

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g strúhaný
2 ks (trojuholníkový) Karička)
1 ks (krémový 150g)
2 PL na zahustenie
200 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som nakrájala na menšie kocky a vložila do misy. Poliala som ich trochou olivového oleja a pridala korenie na kuracie mäso. Takto som mäso nechala v chladničke asi 20 minút.

  2. 2

    Na panvici, na olivovom oleji som si ho po 20 minútach v chladničke, orestovala a podliala vodou. Pridala som jogurt krémový Pilos 3,5% tuku, no môže byž akýkoľvek krémový či smotanový. Ďalej som pridala nastuhaný syr Eidam 40%, trojuholníkový syr Karička a chvíľu som varila. Neskôr som pridala hladkú múku rozmiešanú v mlieku na zahustenie. Nakoniec som si omáčku osolila podľa chuti a pridala čierne korenie. Omáčka mi o chvíľku začala vrieť a zhustla presne tak, ako som chcela. Ako príloha sa mi k tomu hodili cestoviny, ale to je individuálne.

  3. 3

    Takto sa z môjho experimentu stal repect, ktorý budem ešte určite používať :) Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

cesminaz
neviem,nevyznam sa vtom,ale preco treba do tej omacky aj taveny aj struhanny syr? Este som sice syrovu omacku nerobila,ale zda sa mi to zbytocne dat oba syry..nestacil by len taveny? Respektivne viac z neho :-) Alebo sa mylim? Nechcem urazit,je to len otazka :-)
niahalko
Kľudne:) Pôvodne som tam chcela dať len ten struhany tvrdý pretože sa aj tak roztopí. Karičku som dala skor len na dochutenie, keďže nám veľmi chutí..a tento recept bol len experiment. Myslím že ak by sa karička vynechala, nic hrozné sa nestane.:) Neviem či by bol lepší taveny..ja som raz skúšala dať karicku v črievku veľkú celú, do omáčky ale mam pocit ze viac syrova bola z tohto strúhaného syra. :) no je to na každom ako mu čo chutí.
tiginko
úplne stačí do sladkej smotany nastrúhať tvrdý syr a potom netreba dávať tavené čudo a ani múku. Ušetrím zbytočné suroviny, čas a chuťové poháriky :-) Alebo sa dá skombinovať tvrdý syr s kúskom Nivy alebo podobného syra s modrou/zelenou plesňou
terinka55
Každému podľa jeho vlastnej chuti. Nedaj sa odradiť. Časom prídeš na to, že toto áno a toto nie.
niahalko
Išlo tam o to, aby tam tá smotana nebola:) je to vlastne náhrada ak doma niekto nemá smotanu.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia