Dusené kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Autor receptu: podravka
Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.
Postup
- Na dobre rozohriatu panvicu dáme olej aj maslo a dozlatista na tom opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
- Kuracie mäso posypeme korením a opečieme na cibuľke z oboch strán.
- Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky nakrájané na kocky.
- Posypeme mletou paprikou a prikryté dusíme na miernom ohni. Občasne miešame a podlievame podľa potreby vodou, dokým nie je mäso mäkké.
- Nakoniec primiešame smotanu zmiešanú s múkou a krátko povaríme.
- Podávanie: Podávame s obľúbenou prílohou (cestoviny, gnocchi,...) a šalátom.