Kuracie stehná na zelenine

Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché a velmi chutné.

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme 3 väčšie horné kuracie stehná s chrbtovou časťou. Každe jedno stehno pokrájame na 4 časti. Dalej 4-5 stredne velkych mrkiev, 2 petržleny a asi pólku z 1 stredne velkej hlávky zeleru. Mrkvu a petržlen si pokrájame na 3-4cm dlhé kruhy, ktoré následne ešte prekrojíme pozdĺž bud na polovicu, alebo na štvore. Zeler pokrájame na pásiky a cibulu na kocky.
  2. Cibulu si v jednej panvici na oleji zosklovatíme. Dáme na ňu mäso, osolíme ho a zakryjeme pokrievkou. Takto necháme cca 15 minút mäso akoby dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu.
  3. Ked uz má dosť vlastnej šťavy, pridáme pokrájanú zeleninu, oregano, menšie bobkové listy, celú a aj mletú rascu a sol. Zalejeme do 3/4 vodou tak, aby zelenina ešte kukala :-) Takto zaliate varíme pomaličky do mäkka. Na konci ochutíme citrónovou šťavou :-)
  4. Ako prílohu som zmiešala 2 dl jazmínovej ryže s 2dl bulgurom, voda, kúsok masla a sol. Uvarila som to celkom klasicky, ako ryžu. Má to vynikajúcu chuť a velmi sa to k tomuto kuraťu hodí :-) Ale výborný je k tomu aj kuskus.
  5. Pre niekoho je toto možno nezvyklá kombinácia chutí, ale je to výborné. Ja som si toto jedlo oblúbila hned na prvýkrat, ked som ho jedla u mojej známej :-) Prajem dobrú chuť...