Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou

petan71 - bez fotkypetan71, 28. septembra 2014
Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Foto: petan71

Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť a vychutnať si tú vôňu zakaždým, keď idem Zobraziť celý popisČínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť a vychutnať si tú vôňu zakaždým, keď idem okolo, ak nie rovno sa zastaviť na skvelý obed alebo večeru. Tento recept úplne kopíruje čínsku kuchyňu, je ľahký, chutný a presvedčí o tom, že za pár desiatok minút v kuchyni sa dá úplne v pohode pripraviť skvelá domáca čína s typickou vôňou a nezabudnuteľnou chuťou.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1-2 ks (alebo feferónka)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na mierny, až stredný oheň na sporáku si dáme wok a pridáme trochu olivového oleja. Úplne nadrobno si nakrájame 1-2 strúčiky cesnaku a necháme ich na woku podusiť, až pokiaľ sa nebude šíriť pekná vôňa. Medzitým si opláchneme kuracie mäso a nakrájame na drobné kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu si nakrájame na kolieska, chilli papričku (feferónku) tiež na drobné kolieska, resp. nadrobno a z jarnej cibuľky si odrežeme asi 7-8 kúskov zelenej vňati a nakrájame na asi 10-15 cm kúsky.

  2. 2

    Keď podusený cesnak na woku už pekne rozvoniava, pridáme kuracie mäso, kolieska cibuľe, nadrobno nakrájanú chilli papričku, vňať jarnej cibuľky a kešu oriešky a všetko spolu premiešame. Necháme na woku asi 4 minútky (každú chvíľku premiešame, aby sa všetko orestovalo z každej strany).

  3. 3

    Po 3-4 minútkach na woku, keď sa všetko spolu pekne restuje, pridáme sójovú a ustricovú omáčku, asi 2 PL z každej (môže byť aj od oka), a to tak, že najprv pridáme jednu z omáčiek, poriadne premiešame a následne pridáme druhú omáčku a znovu premiešame. Necháme na woku asi ďalších 5-6 minút, než sa bude šíriť typická vôňa čínskej kuchyňe. Na koniec celý wok mierne osolíme a premiešame. Podávame s uvarenou ryžou. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

jarbra
tak toto jedlo musim manzelovi uvarit, urcite si pochutna Dakujem , ukladam do KK a vybornemu receptiku davam 5*
mystery7
aka je to ta ustricova omacka? myslim aku ma chut? da sa k niecomu prirovnat? a kde sa da kupit?
zolik
Vyborne. Dobry recept pre domacu kuchynu. Ukladam za 5.
2010
@afagata , zase sa myslis tu ako vidis 99% ludi to uklada, hodnoti ako pravu cinu aj autor- Tento recept úplne kopíruje čínsku kuchyňu
Ze to nema nic spolocne s cinskou kuchynou, a sorry suroviny su nakrajane na kocky a ustricova omacka, to je sumifuk 5*
ferno
robievam podobne jedlo.akurat som ho cez vikend robil.recept mam z kucharskej knihy:moderna azijska kucharka.
rozdiel je iba v tom,ze namiesto sojovej omacky sa tam dava rybia omacka. + paprika a ananas...
evanaaa
Mne sa recept páči, ja ani neviem, aká je originálna čínska kuchyňa aj keď som už v čínskej reštaurácii jedla, tiež si myslím, že tých 4-6 minút praženia sa nedá hovoriť o dusení, jedlo sa dusí dlhšie a v tekutine, nevidím tu nič podobné. Kto mudruje - dajte sem ten pravý recept na čínu, nech viem........Alebo som niečo prehliadla, tak potom prepáčte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia