Kuracie mäso na kurkume

Autor receptu: cesminaz

Jeden z viacero sposobov na pripravu kuracieho mäsa ;-P

60 minút
príprava

Postup

  1. Neuvadzam mnozstvo surovin,kedze toto si kazdy moze urobit podla toho,pre kolko osob chce :-) a kedze postup je velmi jednoduchy,tak som ani nefotila. Na toto jedlo sa najlepsie hodia kuracie stehna.Ja som pouzila horne kuracie stehna.Ale ak chcete,kludne pozite aj inu cast..
  2. Horne stehna si osolime a posypeme mletou kurkumou.Pokladieme do panvici na horuci olej a z oboch stran na velkom ohni opecieme,aby trocha chytili farbu.Potom podlejeme vodou a prikryte udusime do mäkka.Ja som dala na 8ks stehien cca.3dcl vody.Ale mnozstvo vody zalezi natom,kolko mäsa robite a ako mäso mäkne.Takto dusime do mäkka.Ked je mäso uz mäkke a voda cela vyvrela,nechame ho este trocha opiect z oboch stran.Potom mäso vyberieme na tanier..
  3. Na doske pomocou vidlicky a ostreho noza mäso z kosti obkrajame dole.Pokusme sa krajat pekne kusky,ani velke ani male :-) a zvysok ostipkame prstami. Potom dame mäso naspät do panvici,posypeme trocha kurkumou a suchou drvenou chilli a takto nakrajane este chvilku nechame preskvrcat-opecieme :-)
  4. Mozme podavat s chlebom,alebo ryzou atd..kto ako ma rad :-) Prajem dobru chut ;-P