Kuracie mäso na kurkume
Autor receptu: cesminaz
Jeden z viacero sposobov na pripravu kuracieho mäsa ;-P
Postup
- Neuvadzam mnozstvo surovin,kedze toto si kazdy moze urobit podla toho,pre kolko osob chce :-) a kedze postup je velmi jednoduchy,tak som ani nefotila.
Na toto jedlo sa najlepsie hodia kuracie stehna.Ja som pouzila horne kuracie stehna.Ale ak chcete,kludne pozite aj inu cast..
- Horne stehna si osolime a posypeme mletou kurkumou.Pokladieme do panvici na horuci olej a z oboch stran na velkom ohni opecieme,aby trocha chytili farbu.Potom podlejeme vodou a prikryte udusime do mäkka.Ja som dala na 8ks stehien cca.3dcl vody.Ale mnozstvo vody zalezi natom,kolko mäsa robite a ako mäso mäkne.Takto dusime do mäkka.Ked je mäso uz mäkke a voda cela vyvrela,nechame ho este trocha opiect z oboch stran.Potom mäso vyberieme na tanier..
- Na doske pomocou vidlicky a ostreho noza mäso z kosti obkrajame dole.Pokusme sa krajat pekne kusky,ani velke ani male :-) a zvysok ostipkame prstami. Potom dame mäso naspät do panvici,posypeme trocha kurkumou a suchou drvenou chilli a takto nakrajane este chvilku nechame preskvrcat-opecieme :-)
- Mozme podavat s chlebom,alebo ryzou atd..kto ako ma rad :-)
Prajem dobru chut ;-P