Kuracie à la Butter chicken - India

choco - bez fotkychoco, 10. augusta 2014

V poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter chicken. Recept je prisposobený tomu, čo som momentálne mala k Zobraziť celý popisV poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter chicken. Recept je prisposobený tomu, čo som momentálne mala k dispozícii, ale chutil výborne aj tak :)

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1
150 g
1
4 strúčiky väčšie
2




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na vačšie kúsky, dáme do misky a polejeme šťavou z 1 citróna, pridáme nasekanú chilli papriku a necháme chvíľu postáť. Asi 10 minút. Potom maso posypeme korením - peper, paprika, škorica a kari a necháme postáť ďalších 10 minút. Medzitým si cibuľu a cesnak nakrájame na tenšie kúsky.

  2. 2

    Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme cesnak a zázvor, a ja som pridala ešte malý kus chilli. Keď nám cibuľa zosklovatí, pridáme maso a opekáme. Postupne mierne podlejeme vodou alebo vývarom, ak máme. Necháme variť asi 8 minút a keď je maso polomakke, pridáme paradajkový pretlak. Podľa chuti dosolíme, osladíme alebo okoreníme. Nakoniec pridáme kus masla na zjemnenie

  3. 3

    Maso podávame s ryžou alebo s chlebovými plackami, recept na ne je na Vareche. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

methi
Od butter chicken to ma sice daleko, ale moze to byt dobre, idu tam same dobre veci :)
1x ajay




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia