Kuracie kúsky na zázvore (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...šťavnatá kuracinka so zázvorom, ďumbierom, alebo zázračným koreňom...

5-6
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. ...kuracie stehná bez kože a kosti umyjeme, orežeme prebytočné časti a mäso nakrájame na väčšie časti. Okoreníme ho, pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájaný čerstvý zázvor, necháme odpočinúť v chlade asi 23,5 hodiny...
  2. ...na druhý deň (keď nie je čas, tak po hodinke) dáme na plech asi 1 až 2 PL oleja a na ten rozložíme napácované mäsko, pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, celé šampiňóny a na kocky nakrájaný balkánsky syr (ten nás potom na tanieri poteší) môžeme opatrne a s citom posoliť...
  3. ...plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C asi na 40-50 minút, keď je mäsko takéto, je hotové...
  4. ...podávame so suchým vínom, prípadne so zemiakmi, alebo zeleninou...dobrú chuť