Kung Pao
Kuracie Kung Pao
Autor receptu: magda19
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao.
Skúsila som to uvariť doma podľa tohto receptu, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyjeme, očistíme od nežiadúcich častí a narežeme kuracie prsia na malé kocky.
- Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu.
Necháme odležať aspoň 30 minút (môžeme aj celú noc).
- Na oleji si opražíme arašidy s chilli papričkou (asi 2 minúty) a vyberieme ich z oleja. Pridáme viac oleja. Keď je poriadne rozpálený, vložíme polovicu kuracieho mäsa. Opekáme 2 minúty a vyberieme k arašidom. To isté urobíme s druhou polovicou mäsa.
- Vytvoríme si omáčku z vyššie uvedených ingrediencií, nakrájame papriku a na strúhadle nastrúhame zázvor.
- V panvici resp. vo väčšej nádobe rozpálime olej, pridáme opečené mäso s orieškami a chilli, pridáme papriku, zázvor a mrazenú zeleninu. Miešame približne minútu a pridáme omáčku.
- Miešame, kým mäso neprivedieme k varu a potom varíme, kým mäso nezmäkne.