Kuracie krídelká na kapuste

ina - fotkaina, 17. októbra 2012

Rychlé jídlo, z jednoho pekáčku, moc chutné. Recept mám od kamarádky.

2 křídla na osobu
porcie
10 minut minút
príprava
60 minut minút
na 180 °C

Suroviny

500  g 1 pytlík
4-6  kusů
1  kus velká
10 - 15   dkg- plátky
dle chuti
2  polév.lžíce




Postup

  1. 1

    Kapustu je možné mírně oprat, aby nebyla moc kyselá. Rozprostřít kapustu na dno pekáčku. Cibuli, pokrájenou na kolečka, rozprostřít na kapustu po celém pekáčku. Plátky anglické slaniny rozprostřít na cibuli po celém pekáčku. Koření, česnek a sůl rozmíchat s olejem a natřít všechna křidélka ze všech stran. Poskládat je na pekáček, pěkně vedle sebe. Pečeme, až jsou křidélka měkká. Příloha : buď knedle, čerstvý chléb, nebo též vařená rýže. Je to mňamka !

Diskusia k receptu

jancinkin
Môže to byť dobré,len neviem či má dať kapustu slovenskú,alebo kapustu českú,čiže kel.
medulienka122
Jancinkin: čítaj: suroviny: kapusta kvasená , videl si už kel kvasený? Postup: "kapustu je možné oprát, aby nebyla moc kyselá...". V surovinách je stále slovensky,vieš? Ina nám to už poslovenčila:-)))
mracik9
Ina,čo je na kyslej kapuste,všetko je dobré,na budúci týždeň ideme nakladať,tak potom to určite urobím,veruže mňamka,
evanaaa
@ina , vitaj aj ty na Vareche a var len ďalej takéto dobroty, nech nám len slinky tečú. A na všetko stačí len jeden pekáč, to je dobré pre nás.
lusinkab
Ja som blazon do kyslej kapusty,cim kyslejsia tym lepsia a presne tento receptik robim uz niekolko rokov,prvy krat som ho jedla asi pred 6 rokmi ked mi ho urobila moja babka,kedze kazda moja navsteva u nej musi byt pre mna nieco s kapustou a odvtedy to robim dost casto :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia