Kuracie krídelká ako z KFC

jewa - fotkajewa, 2. februára 2014
Kuracie krídelká ako z KFC
Foto: jewa

Recept som našla na internete tak sa chcem s vami oň podeliť.

5
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
2 čl
1 čl
1 čl
1/2 čl
Cestíčko:
0,75-1 dcl
3 PL
1/3 objemu
1 čl
Obaľovanie:
1/3 objemu
1 čl




Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká umyjeme, osušíme. Pripravíme si marinádu zo soli, cesnaku, papriky a mletého čierneho korenia. Koreniny dobre premiešame. Kto chce pikantné môže si pridať mletú chilli papričku. Túto zmes korenia si rozdelíme na 3 tretiny.

  2. 2

    Zoberieme 1/3 pripravenej zmesy korenia a posypeme ňou krídelka, ktoré dobre premiešame vo väčšej mise. Ďalej si pripravíme cestíčko z mlieka, múky kypriaceho prášku do pečiva a 1/3 zmesy korenia. Vznikne nám cestíčko (toto cestíčko by by malo mať konzistenciu približne ako palacinkové). Kypriaci prášok spôsobí pri pečení, že cestíčko bude pekne nadýchané a chrumkavé. Cestíčkom zalejeme okorenené krídelká a dobre premiešame, aby sa všetky krídelká v ňom obalili.

  3. 3

    Teraz si zoberieme mikroténový sáčok, nasypeme doň múku a pridáme 3. tretinu korenia s 1 čl kypriaceho prášku. Pridáme ešte trochu papriky a poriadne premiešame. Krídelká vkladáme po pár kusoch do sáčka a takto postupne obalíme všetky krídelká. Keď ich máme obalené opekáme ich vo fritéze až kým nemajú peknú zlatistú farbu. Takto opečené krídelká nakoniec dáme ešte dopiecť na 15 min. do rúry vyhriatej na 170°C. To spôsobí, že mäso sa bude pekne odeľovať od kosti. Najlepšie je poukladať ich na nejakú mriežku a piecť tak, aby odkvapkali od prebytočného oleja. Krídelká tak budú chrumkavé s nadýchaným cestíčkom.

Diskusia k receptu

jumbo
DLHO SOM ROZMYSLAL AKO NA TO. TERAZ TO UZ VIEM. DIK.
2010
Pekne vyzeraju :-), ale KFC nie su obalene v cesticku.
1x stefik
babidka
@2010 zle si cital - najprv do cesticka a potom do muky - ale mas pravdu :-) Neviem , ake kridelka sa predavaju v KFC v Europe - ale v US su obalene v struhanke .Aspon ja som ich taketo jedla . K tomu zemiakovu kasu a kukuricny chlieb :-) Bolo to jedine jedlo z tych restauracii rychleho obcerstvenia , ktore mi naozaj chutilo .Skusim to urobit podla tohto receptu , mozno budu chutit aj teraz :-)
2010
@babidka , dobre som cital KFC nepouziva ziadne cesticko, ( dost som sa nachodil po ich kuchyniach -neviem ich tajomstvo), ale viem ako to robia, tie kuracie kusky marinuju v butter milk - cmar, a potom to obaluju vid videa len v ochutenej muke s ich 11 prisadami ( je tam aj E 621 ), ale hlavny trik preco sa to neda doma spravit vyprazaju rychlo v specialnych tlakovych hrncoch, ( je to zlozite vysvetlovat ale je to chrumkave a pritom stavnate ).



radox1
kolega robil sefa v pobocke KFC,ziadne cesticko ,napriek tomu tvoje kridla su vynikajuce.
jewa
Ďakujem za vaše postrehy. Neviem aké je tajomstvo KFC, ale aj tieto sú chrumkavé a šťavnaté. Viem, že tu nie sú presne také suroviny ako používajú (svoje tajomstvo si chránia ako oko v hlave), ale nám chutili. A aspoň viem čo som do nich dala.
ajay
Jedna vec je ista, ze KFC neobaluje kurcacie maso v struhanke. Kedze byvam v US dovolte mi pridat moj nazor: ako bolo vyssie spominane, kurcacie kusky sa marinuju v buttermilk (Kysle mlieko, cmar), ktore je ochutene: sol, cierne korenie, paprika sladka/stiplava, cesnak a cibulka granulovana, suseny thymian alebo oregano. Proste KFC ma urcite svoje tajomstvo na koreninovu zmes.
Najlepsie je marinovat cez noc.
Ochutite si muku podla vasej chuti a obalite kurcacie kusky v muke a vyprazate v dobre vyhriatom oleji. Najlepsie vyprazat v hlbokej panvici. Kurca vyjde vynikajuco a je chrumkave.
Ja takto vyprazam doma pre moju rodinu, samozrejme iba obcas.

ajay
Zabudla som pridat, ze tie kridelka podla "jewa" vyzeraju vynikajuco na obrazku a urcite su chutne.
2010
KFC je v podstate klasicky americky recept z juhu ( southern style fried chicken) a tak ako v indii marinuju kurcata pred tym ako idu do tandori v jogurte tu sa marinuju v cmare - buttermilk, robime doma z kuracich prs je to rychlejsie.



evanaaa
No, ja som ich nejedla, nevidela, iste sú dobré, také či onaké, len neviem, načo 2x dávať múku - najprv cestíčko a ešte potom obaliť v múke...? No a marináda je len tekutá, to tvoje je koreniaca zmes, ale to už je len detail, nechcem ťa kritizovať, to si len ja myslím, inak, krídelká vypadajú chutne, takže záleží na len na ich úprave.
jarusnica
ahoj jewa!dnes som s deťmi robila kridelká podľa Tvojho receptu!nie je to ako z kfc, naozaj kfc si držia v tajnosti koreniny a ingrediencie na obalenie, ale kridelká podľa tvojho receptíku sú super, pretože nám chutili a hlavne deťúrencom!!!hodnotím presnosť pomeru jednotlivých prísad, je to chutné a postup prípravy je tiež ok, takže ukladám ako výbornú náhradu kfc,si koumák a prajem ti všetko dobré!ďakujem!!!
lexiss
Vyborný recept..Ja som zvolila prsíčka takze netreba už v rúre dopekať..odporúčam






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia