Gnocchi

Kuracie gnocchi zapečené s hribovo-syrovou omáčkou

Autor receptu: tallivera

Toto jedlo je veľmi chutné a pripravíte ho hravo a rýchlo. Práve preto ho tak rada varím je hotové šup-šup. Zbožňujeme ho všetci, no hlavne môj syn :-)

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V menšom hrnci, na oleji pražíme nadrobno nakrájanú cibuľu osolíme ju, neskôr pridáme pretlačený cesnak (neskôr preto, aby nezhorel) a dosmažíme spolu s cibuľou. Pridáme pokrájané šampiňóny chvíľu podusíme. Pridáme podľa chuti bazalku, čierne korenie a štipku červenej papriky, viac menej pre krajšiu farbu, ale aj chuť je lepšia. Podlejeme minimom vody a dusíme, cca po 10 min. pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia dobre zamiešame a necháme dusiť, až kým nie sú uvarené, podľa chuti ešte dosolíme. Následne za stáleho miešania lejeme smotanu. Keď je už horúca, pridáme do omáčky za dve hrste strúhanej mozzarelly, to nám omáčku pekne zahustí, miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Ak vidíte, ze omáčka začína bublať, treba ju odstaviť.
  2. Vo veľkom hrnci si uvaríme gnocchi, precedíme a dáme do zapekacej misy. Na gnocchi potom vylejeme kuracie mäsko aj s omáčkou, dobre zamiešame, aby sa mäsko a omáčka dostala všade. Celé to posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť na 200 stupňov cca na 15 min. Syr by mal mať zlatistý nádych, ale mal by zostať roztečeny a mäkký.
  3. Necháme 30 - 45 min. chladnúť, aby sa gnocchi dali krájať. Prajeme dobrú chuť :-)