Kuracia tortilla

Kuracie fajitas

Autor receptu: podravka

Chutné, rýchle a ešte aj oku lahodiace jedlo, ktoré sa nemusíte báť pripraviť aj svojim hosťom.

8
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezance a posypeme korením na zlaté kurča. Pokvapkáme citrónovou šťavou a 2 lyžicami olivového oleja a dobre premiešame. Necháme marinovať približne 20 minút.
  2. Zvyšný olej dáme zohriať na panvicu a na ňom dozlatista opečieme cibuľu nakrájanú na plátky. Pridáme namarinované mäso a necháme piecť, dokým nebude zlatisté. Potom pridáme paradajku nakrájanú na štvrtiny a papriku nakrájanú na pásiky. Dusíme 15 minút, dokým zelenina nezmäkne.
  3. Tortilly opečieme na suchej panvici.
  4. Kyslú smotanu zmiešame s majonézou.
  5. Do každej tortilly dáme listový šalát, rozdelíme pripravenú zmes, pridáme kukuricu a vytvorený dip.
  6. Pripravenú tortillu zamotajte a okamžite podávajte.
  7. Rada: Do tortilly môžete pridať akúkoľvek zeleninu podľa vašej chuti alebo akú nájdete v chladničke.