Plnený kurací rezeň
Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
Autor receptu: redakcia
Postup- Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na
pekáči do rúry dozlatista. Medzitým na panvici s olejom orestujeme prichystanú koreňovú zeleninu dotmava spolu
s nakrájanou cibuľou a cesnakom, najlepšie domáceho pôvodu. Dôležité je, aby sa zelenina pri restovaní nepripálila.
- Zmes môžeme premiestniť do hrnca. Potom do
zeleninovej zmesi pridávame paradajkový pretlak,
podlejeme vínom a vložíme pečené teľacie kosti. Pridáme
vodu a privedieme tesne k varu, zmes necháme
zľahka bublať. Pri varení omáčky demiglace sa bude
na povrchu koncentrovať tuk a pena, priebežne
počas varenia z hrnca tuk aj penu odoberáme. Varíme
približne 6 hodín až do stavu, keď kosti zostanú úplne
holé. Omáčku prelejeme cez hrubé, potom jemné
sitko a nakoniec cez plátno. Potom ešte redukujeme
na hustotu redšieho medu.
- Zemiaky umyjeme, nakrájame a pečieme v rúre pri
175 °C 35 minút.
- Kuracie prsia rozklepeme, osolíme, okoreníme. Šunku a tvrdý syr nakrájame na plátky.
Potom naplníme kuracie prsia a pridáme hrsť nadrobno pokrájanej kapie. Naplnené prsia zvinieme a obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka). Vyprážame v rozohriatom oleji dozlatista.
Podávame s omáčkou demiglace a pečenými zemiakmi.
|