Kuracia štrúdľa s pomarančovou omáčkou

Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Kuracia štrúdľa s pomarančovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

150 g
600 g
2 ks
2 vetvičky
1 vetvička
2 vetvičky
 pár stebiel
1 dl
1 ks
2 ks
 z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na rozpálenom oleji. Do orestovanej cibule pridáme na 1,5 x 1,5 cm nakrájané kuracie prsia, soľ, mleté biele korenie a ešte chvíľu spolu orestujeme. Orestované prsia preložíme na sito, aby stiekli z prebytočnej tekutiny, a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame všetky bylinky nasekané nadrobno a primiešame solamyl, aby vznikla hmota lepkavej konzistencie. Dbáme na to, aby sa jednotlivé kocky pri miešaní nerozpadli. Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Kraje potrieme rozšľahaným vajcom asi 1 až 2 cm od okraja.

  2. 2

    Potom na spodnú stranu cesta takmer po celej dĺžke navrstvíme pripravené mäso, preložíme okraj a zrolujeme. Opatrne premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajcom. Pečieme na 180 oC zhruba 20 minút do červena. Pomaranče vyfiletujeme, a to tak, že odrežeme šupku z celého pomaranča až k dužine.

  3. 3

    Potom vyrezávame jednotlivé filetky ostrým nožom kolmým rezom. Odpad po vyfiletovaní rukou potlačíme, aby sme z neho dostali zvyšnú šťavu. Šťavu dáme do nádoby, pridáme kurkumu a privedieme do varu. Keď začne vrieť, prilejeme smotanu a zahustíme malým množstvom solamylu. Necháme ešte raz prevrieť a dochutíme cukrom, soľou a šťavou s citróna.

Diskusia k receptu

gman
vyzera to super. nehodilo by sa cosi este na vyplnenie tych medzierok?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia