Kuracia roláda s miešanými hubami a jarnou cibuľkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 12. augusta 2015
Kuracia roláda s miešanými hubami a jarnou cibuľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 ks
200 ml
140 g
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Umyté a osušene kurča zbavíme kože tak, aby zostala celá. Potom zbavíme kurča celých stehien, tie vykostíme, pridáme vajíčko, smotanu, soľ a rozmixujeme na hladký fáš. Napokon z kurčaťa vyrežeme prsia bez kosti.

  2. 2

    Do pripraveného fášu pridáme najemno posekané huby a na tenké kolieska pokrájanú jarnú cibuľku a všetko spolu premiešame. Kožu z kurčaťa prestrieme na dosku a potrieme ju pripraveným fášom, prsia osolíme a položíme na seba a medzi ne vložíme ešte trochu fášu.

  3. 3

    Prsia zabalíme do kože a potom do potravinovej fólie. Mäso dáme variť do vodného kúpeľa pri 65 °C na 60 minút, potom ho vyberieme a vložíme na 60 minút do rúry s teplotou 71 – 75 °C.

  4. 4

    Do panvice nalejeme olej a necháme ho zohriať, upravené kurča vybalíme z fólie a osušíme papierom. Takto pripravene mäso vložíme do oleja a vypražíme dozlata, koža zostane chrumkavá a mäso šťavnaté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia