Kuracia roláda s jablkovou plnkou

Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Kuracia roláda s jablkovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
2 ks Golden
30 g
1/2 kg
1/2 ks
100 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónom. Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme jablká, hrozienka a krátko restujeme.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na plátky tak, aby sme mohli robiť rolády, zvyšné odrezky z pŕs rozmixujeme spolu so smotanou, pridáme pripravené jablká a hrozienka, osolíme a okoreníme. Touto zmesou plníme pripravené kuracie plátky.

  3. 3

    Plátky mäsa zrolujeme, zabalíme do potravinárskej fólie a uvaríme vo vodnom kúpeli. Očistený karfiol si uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozmixujeme na kašu, pridáme troška masla a smotany. Podľa potreby dochutíme.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Ďakujem za dobrý tip na dnešný obed, hľadala som niečo nové a toto mi prišlo vhod. Hrozienka som nemala, tak som dala cviklu, pridala som aj tekvicové jadierka a údený ovčí syr, ten tam dal trochu šmrncu namiesto hrozienok. Chválim výber karfiolovej kaše ako prílohy, veľmi sa tam hodí. Mäsko bolo šťavnaté, malej dcérke aj nám veľmi chutilo. Ešte som pridala prílohu vo forme šalviových lístkov v cestíčku.  scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10403490_10202653...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia