Kuracia ragú polievka s estragónom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 21. augusta 2014

...na prianie dcéry...

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
2 ks
1/4 ks
100 g
2 PL
1/2 ČL malá
8 dcl
8 dcl
1 ČL malá
1 ČL
1 ČL malá
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a hneď aj umyté, na kocky nakrájané mäso. Opražíme spolu

    Kuracia ragú polievka s estragónom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme a podlejeme kuracím vývarom a vodou, uvedieme do varu, pridáme očistený a nakrájaný zeler a petržlen. Keď je zelenina uvarená, pridáme mrazený hrášok a estragón, povaríme 2 minútky

    Kuracia ragú polievka s estragónom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prilejeme šľahačkovú smotanu a vypneme plameň. Ochutíme horčicou, citrónovou šťavou a zjemníme maslom. Prosím, nevynechajte ani jednu uvedenú surovinu, aby ste dosiahli chuť, ktorú vám ponúkam. Skôr môžete pridať, a to šampiňóny na plátky. Ja ich nedávam, ale veľa ľudí áno. Táto polievka sa hodí na slávnostnejšie príležitosti. Dcéra ju má ale veľmi rada, varím ju často, takže máme vtedy taký malý sviatok:-)

    Kuracia ragú polievka s estragónom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

cinka71
Milujem túto polievku.Pred rokmi som tento recept zaslala do redakcie ŽIVOT mailom,ale zostalo to bez reakcie.Je to úžasne chutná,pestrá a, čo je dôležité, veľmi sýta polievka.Akurát estragón v sušenom stave pridávam ku koncu varenia a nepridávam horčicu ani vývar.
kukulienka71
@cinka71 , aj ja estragón pridávam na konci. Ak ju budeš variť, uvidíš aký iný chuťový rozmer jej dá horčica. Vývar len zosilní chuť celej polievky, ak dáš viac mäsa, stačí voda. Aj my ju milujeme a najlepšia je, ke´d sa tie chute prepoja státím:-) Čudujem sa, že ŽIVOT nereagoval, je to hlavne v Maďarsku veľmi rozšírená polievka. Lahodnej chuti, pestrá a sýta, ako píšeš:-) ďakujem
tiginko
veľmi zaujímavá polievka, podľa mňa by chutila aj u nás, takže ukladám na vyskúšanie
jozka2
musi to byt velmi chutna aj pomerne syta polievocka,ja take mam rada s maslom omastenym chlebikom ak je aspon 2 dni stary.Navnadila si ma, idem si ju urobit.5*
rain333
krásne foto, pripomína mi bulharskú kuraciu polievku len tam je ešte paprika a paradajka...a ten citrón - no mňam, určite skúsim aj túto tvoju :) 5*
zuzanka1367
Takáto polievka by chutila aj mojej dcére, akurát by som dala namiesto smotany čerstvé kokosové mlieko...smotana jej neberie.
katka78
@kukulienka71 chutím si na ňu odkedy si ju pridala, dnes prišiel jej čas. Polievka je veľmi dobrá, taká jemnučká, všetko som išla podľa teba, len mrkvu som na masle opekala, mám rada tú chuť a farbu čo dá. Ďakujem za recept, veľmi dobre mi padla!


kukulienka71
:-) na zdravie, @katka78 ! som veľmi rada, že zapasovala;-) dobre si urobila s tou mrkvou. Možno neuveríš, ale mala byť na dnešný obed aj u nás. V poslednej chvíli som ju vymenila za rascovú s mrkvou a vajcom a kuracinu som dala podľa receptu na Španielsku misu z morčaciny. Ďakujem za krásne foto a dobrý pocit, že vám chutila:-) pekný deň!
katka78
Veru zapasovala. Inak tú španielsku misu mám odloženú tiež, len tých receptov je tak veľa, že nestíham :-) Ale však aj na ňu príde rad :-)
radost
@kukulienka
veľmi chutná polievka..a sýta..len estragon som nedala..manžel odmieta..dakujem za prínosný recept do našej kuchyne..
skúsim ten estragon pre seba len..bo zvedavosť nedá..
Ps.:estragon pestujem,čoby liečivku..občas zápar..v lete požujem len tak idúc okolo na záhradke..
kukulienka71
Rado sa stalo, ja zasa ďakujem za odozvu, potešila:-) zdá sa mi, že budeš milo prekvapená chuťou jedla po pridaní estragónu. Ja ho milujem.
radost
@kukulienka71
tak som tu znova..
dnes aj s estragonom a štipkou čili..sme sýti a spokojní v tejto chvíli..:-)
muž si dal na tanier aj široké rezance..bo my už nejeme dve jedlá naraz..takže toto bol náš dnešný nedeľný obed..
zostáva "našou"..
maj dobrý deň..
kukulienka71
Vďaka, @radost , za odozvu v rýmoch, vždy ma potešíš:-) extra som rada, že aj s korením sa zapáčila. Príjemný poobedňajší relax!
frezia68
Poznám,robievam a pridávam kúsok citrónovej kôry hneď so zeleninou,na konci vyhodím.....výborná :-))) a aj tú dnešnú by som ochutnala a rada.
morenajea
Odskúšané: naozaj dobrá polievka, výborná zmena proti klasickým vývarom.
jerica
@kukulienka71 včera som varila túto vynikajúcu polievočku, určite to nebude prvé a posledné varenie, skôr nedeľné.


amata
tejto polievky sa neviem dojes, zboznujem ju.
katka78
@Amata (7.4.2017 11:28) Aj my ju máme radi, je taká jemná, dokonca ju robievam aj ako omáčku k cestovinám.

kukulienka71
@Amata (7.4.2017 11:28)

Ďakujem za pekný komentár, potešila si ma a zároveň dala tip na jedlo, ktoré dcéra tiež zbožňuje. Príde na sviatky domov a v sobotu ju môžem čakať práve touto ragú polievkou.
@katka78 , som rada, že aj u vás je obľúbená, vďaka.
Pekný deň vám prajem obom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia