Kuracia polievka so zelenými rezancami fotorecept

evusik - fotkaevusik, 24. januára 2011
Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších zimných polievok. Prvá je cesnačka a táto kuracia je na druhom mieste. Výhodou oboch je, že sú Zobraziť celý popisToto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších zimných polievok. Prvá je cesnačka a táto kuracia je na druhom mieste. Výhodou oboch je, že sú behom 15-20 minút hotové. A po výdatnej zimnej prechádzke so psom báječne zahrejú bruško.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

  /feferónka/




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestoviny. Kuracie mäso si nakrájame na veľké kúsky, ako by povedal nemenovaný kolega 3,2cmx3,2cmx3,2cm kocky s toleranciou +- 0,001 mm. Zalejeme sójovou omáčkou, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nasekanú chilli papričku alebo feferónku a necháme postáť. Hríby- buď otvoríme konzervu šampiňónov, alebo zalejeme sušené dubáky horúcou vodou ako ja, alebo si dáme rozmraziť mrazené hríby, alebo spravíme niečo celkom inšie len neviem čo.

    Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji prudko osmažíme mäso...

    Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme mrazenú zeleninu (alebo čerstvú nakrájanú na tenké slíže), hríby a krátko osmahneme len toľko čo 2x zamiešame smerom do prava...

    Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zalejeme horúcou vodou, pridáme kocku bujónu, necháme prevrieť, ochutnáme v prípade potreby dochutíme našimi obľúbenými dochucovadlami a.....

    Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    .... a naložíme si do misky, pridáme zelené špenátové domáce rezance a opatrne konzumujeme aby sme si jazyk a gamby nepopálili :-)

    Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
....takuto polievocku ja mozem kedykolvek a chilli v zime davam skoro do kazdej...zahreje bajecne...
tinca
@evusik krásne úvodné fotto, to je tak na čínsky spôsob, ľúbim také :-)
vavan
táto polievočka vyzerá vynikajúco mňaaaam.
jerica
@evusik táto kombinácia aj so surovinami bez vývaru, dobre na studeno ako šalát,alebo predjedlo , stačí pridať to čo si mala recept smotanove kura s cestoinou tú smotanu s bambinom alebo tatarku. :-))
honestka
ej veruze preferujem tie dubaky, aj ked tu ich je pomalo. a tiez sa ponuuuknem!
evusik
@jerica pobavila si ma, máš ty ale fantáziu .... tie suroviny ktoré tu sú sa dajú použiť na sto spôsobov... šalát z kuracieho mäsa robím ale najradšej z čerstvej zeleniny.... mohli by sme dať návrh redakcii na súťaž o ceny: redakcia by vyhlásila 5-6 surovín a ingrediencií a my by sme museli uvariť len z toho a kto by bol najoriginálnejší ten by vyhral :-)
cica2
vyzerá supér!!!!...ukladám do svojej kk:)
altyn
@evusik polievka JE výborná! Len som použil oranžovú papričku z parapetu a zabudol som že je dvakrát viac čípoš než chilly alebo feferón a tak musím mať pri tanieri aj hasiaci prístroj. :-)))))
dida99
musí byť dobrá, lebo samé dobrotky si do nej dala,
chválim vtipný komentár :-)
evusik
@altyn som rada, že chutilo.... a štiplavé vypáli všetky bacily aspoň sa ťa chrípka nechytí :-)
lucylee
waw super, prekrásny recept prekrásna fotka a havino na fotke je úplne zlatučký :)
bozulka
@evusik , robila som polievku podľa teba až teraz...slíže som použila kúpené-zelené,pre jednu osobu sa to nevyplatí.Bola výborná,taká ázijská.
evusik
@bozulka som rada, že chutilo.... zrovna dnes mi muž volal z roboty, že či by som nemohla spraviť dnes na večeru, že má na ňu chuť... aj slíže mám ešte špenátové nasušené, ale dobrá je aj s kupovanými :-)
bozulka
Tvoje boli určite lepšie,ale čo už,nevadí...Mám veľa dní neprečítaných z janura a februára ,ale ani jedna Varecha sa mi nechce odložiť pokiaľ ju neprečítam!Tak idem ďalej...
evusik
@bozulka ja kupujem aj čínske ryžové rezance, tie širšie, a veľmi nám chutia.... veru nie vždy sa mi chce robiť domáce rezance :-)
alena45
hľadám nejakú polievku kuraciu, ale mám len droby (domáce), to mi asi nepôjde, no ten postup je skvele napísaný, som vďačná za všetko, čo ma v tejto dobe rozosmeje. A o mesiac už bude medvedí cesnak a hneď potom aj žihľava, narobím si zeleninové cestoviny do zásoby. Potom vyberiem to správne mäsko.
evusik
@alena45 kľudne použia aj droby, len to bude trvať dlhšie, nechaj vyvariť a ober mäso, ale čo ti budem radiť, ty si šikovná kuchárka... neviem aké trápenie ťa postihlo, ale nech je to čokoľvek prajem ti aby sa všetko v dobré obrátilo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia