Kuracia polievka (fotorecept)

Kuracia polievka (fotorecept)
Foto: andy54
andy54Andy54, recept pridal: 24. júla 2010 18:58Ďalšie jeho recepty

Kuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká a každé papá iné jedlo. Polievku papá tiger a mrkvičku zajačik. Vždy, keď robím túto polievku, si ju vezme k sebe a počas papania si hovorí, ktoré zvieratko čo papá. Je to veľmi milé a vždy sa na tom pobavím. Ktovie, či aj syn bude takto papať.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do vody dáme variť kosti, kožu a mäso z kuraťa spolu so štipkou soli a bujónmi. Stačí variť hodinu. No čím dlhšie sa to varí, tým je polievka chutnejšia a silnejia. Ja osobne varím 2,5-3 hodiny.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Očistíme si mrkvu a zemiaky.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme do polievky asi 40 min. pred vypnutím. Pre chuť môžeme pridať očistenú cibuľu.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Z hotovej polievky vyberieme zeleninu na tanier.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Prelejeme polievku cez sitko, aby nám neplávali v polievke malé kúsky kostí a kože. Mäso oberieme na tanier.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame na tanieri so zeleninou.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Alebo aj kúskami mäsa.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 24. júla 2010 o 23:16
    @andy máš ju krásnu ako kristovo oko, ja tiež vývarové polievky cedím


  • andy54, 24. júla 2010 o 23:24
    Ďakujem. Keď sa precedia, lepšie vyzerajú.


  • alexdidi, 25. júla 2010 o 08:13
    @andy54 , ja len dúfam, že sa nenahneváš za moju pripomienku/dovoľujem si ju aj na základe môjho veku a teda skúsenostiam/...polievku z kuraťa je zbytočné variť tak dlho...nezíska už na chuti, práve naopak...najlepšia je slepačia polievka zo starej sliepky/čím staršia, tým lepšie/, ktorú varíme veľmi pomaly a dlho, až 3 hodiny a so všetkou koreňovou zeleninou...ja pridávam aj cibuľu, cesnak, paradajku, papriku, list z kapusty...nepochybne je tvoja tiež výborná, myslím však, že ju stačí variť 45minút...


  • braxi, 25. júla 2010 o 10:36
    a kde je petržlen a zelér???


  • andy54, 25. júla 2010 o 10:54
    petržlen a zelem moc nedávam, lebo mi potom dcéra nechce papať polievku


  • andy54, 25. júla 2010 o 10:57
    @alexdidi , keď mi niekto poradí, nemám dôvod sa hnevať. Väčšinou som varila krátko polievku, no raz sa mi stalo, že som na ňu zabudla a bola oveľa chutnejšia. Aj vôňa je zozačiatku iná, ako keď sa dlhšie varí. Preto ju už varievam takto dlho.


  • alexdidi, 25. júla 2010 o 13:54
    @andy , samozrejme, že každý si uvarí tak, ako mu najviac chutí....ak si však nevarila ešte zo sliepky, skús a uvidíš ten rozdiel...vieš moja dcéra raz uvarila takúto polievku pre svokru, ktorá bola práve v nemocnici a tá jej hovorila, že takú polievku ešte nejedla, pretože ona vždy varila z kuraťa a to ešte tak z domácej sliepky...mňam


  • alzbetka2, 25. júla 2010 o 14:55
    nemôžem si pomôcť, ale aj mne tam chýba ostatná zelenina, aj keď ani takto nemusí byť zlá.


  • marienka44, 25. júla 2010 o 16:14
    Mam v mraznicke polku domacej sliepky z trhu, chystam sa varit polievku, ked pride dcera z Nemecka, kde pracuje. Ja najnovsie okrem vsetkej zeleniny a masa davam aj zrnka cierneho korenia /asi 10 ks/ a nove korenie /nie viac ako 3/ a este bobkovy list-ten podla p. Burdy z jej casopisu. Uz davam bob.list do kazdej zeleninovej polievky, aj neocedenej. Treba skusit.


  • 22janka22, 25. júla 2010 o 22:16
    Braxi, veľmi sa mi páčila pripomienka kde je Petržlen a Zelér :-)
    Ja by som ich tam tiež rada videla :-)


  • nika265, 29. augusta 2013 o 20:11
    JA JU ROBIM DNES A JA SOM PRIDALA MRKVU PETRZLEN KALERAB POR ZEMIAK BOBKOVY LIST



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist