Kuracia polievka (fotorecept)

Kuracia polievka (fotorecept)
Foto: andy54
andy54Andy54, recept pridal: 24. júla 2010 18:58Ďalšie jeho recepty

Kuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká a každé papá iné jedlo. Polievku papá tiger a mrkvičku zajačik. Vždy, keď robím túto polievku, si ju vezme k sebe a počas papania si hovorí, ktoré zvieratko čo papá. Je to veľmi milé a vždy sa na tom pobavím. Ktovie, či aj syn bude takto papať.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do vody dáme variť kosti, kožu a mäso z kuraťa spolu so štipkou soli a bujónmi. Stačí variť hodinu. No čím dlhšie sa to varí, tým je polievka chutnejšia a silnejia. Ja osobne varím 2,5-3 hodiny.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Očistíme si mrkvu a zemiaky.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme do polievky asi 40 min. pred vypnutím. Pre chuť môžeme pridať očistenú cibuľu.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Z hotovej polievky vyberieme zeleninu na tanier.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Prelejeme polievku cez sitko, aby nám neplávali v polievke malé kúsky kostí a kože. Mäso oberieme na tanier.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame na tanieri so zeleninou.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Alebo aj kúskami mäsa.
Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 24. júla 2010 o 23:16
    @andy máš ju krásnu ako kristovo oko, ja tiež vývarové polievky cedím


  • andy54, 24. júla 2010 o 23:24
    Ďakujem. Keď sa precedia, lepšie vyzerajú.


  • alexdidi, 25. júla 2010 o 08:13
    @andy54 , ja len dúfam, že sa nenahneváš za moju pripomienku/dovoľujem si ju aj na základe môjho veku a teda skúsenostiam/...polievku z kuraťa je zbytočné variť tak dlho...nezíska už na chuti, práve naopak...najlepšia je slepačia polievka zo starej sliepky/čím staršia, tým lepšie/, ktorú varíme veľmi pomaly a dlho, až 3 hodiny a so všetkou koreňovou zeleninou...ja pridávam aj cibuľu, cesnak, paradajku, papriku, list z kapusty...nepochybne je tvoja tiež výborná, myslím však, že ju stačí variť 45minút...


  • braxi, 25. júla 2010 o 10:36
    a kde je petržlen a zelér???


  • andy54, 25. júla 2010 o 10:54
    petržlen a zelem moc nedávam, lebo mi potom dcéra nechce papať polievku


  • andy54, 25. júla 2010 o 10:57
    @alexdidi , keď mi niekto poradí, nemám dôvod sa hnevať. Väčšinou som varila krátko polievku, no raz sa mi stalo, že som na ňu zabudla a bola oveľa chutnejšia. Aj vôňa je zozačiatku iná, ako keď sa dlhšie varí. Preto ju už varievam takto dlho.


  • alexdidi, 25. júla 2010 o 13:54
    @andy , samozrejme, že každý si uvarí tak, ako mu najviac chutí....ak si však nevarila ešte zo sliepky, skús a uvidíš ten rozdiel...vieš moja dcéra raz uvarila takúto polievku pre svokru, ktorá bola práve v nemocnici a tá jej hovorila, že takú polievku ešte nejedla, pretože ona vždy varila z kuraťa a to ešte tak z domácej sliepky...mňam


  • alzbetka2, 25. júla 2010 o 14:55
    nemôžem si pomôcť, ale aj mne tam chýba ostatná zelenina, aj keď ani takto nemusí byť zlá.


  • marienka44, 25. júla 2010 o 16:14
    Mam v mraznicke polku domacej sliepky z trhu, chystam sa varit polievku, ked pride dcera z Nemecka, kde pracuje. Ja najnovsie okrem vsetkej zeleniny a masa davam aj zrnka cierneho korenia /asi 10 ks/ a nove korenie /nie viac ako 3/ a este bobkovy list-ten podla p. Burdy z jej casopisu. Uz davam bob.list do kazdej zeleninovej polievky, aj neocedenej. Treba skusit.


  • 22janka22, 25. júla 2010 o 22:16
    Braxi, veľmi sa mi páčila pripomienka kde je Petržlen a Zelér :-)
    Ja by som ich tam tiež rada videla :-)


  • nika265, 29. augusta 2013 o 20:11
    JA JU ROBIM DNES A JA SOM PRIDALA MRKVU PETRZLEN KALERAB POR ZEMIAK BOBKOVY LIST



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist