Kuracia pečienka

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 11. februára 2011

Kuraciu pečienku iste rada pripravuje každá mamina. No my sme to už hádam 2 roky nejedli, tak ma to napadlo, že si urobíme na Zobraziť celý popisKuraciu pečienku iste rada pripravuje každá mamina. No my sme to už hádam 2 roky nejedli, tak ma to napadlo, že si urobíme na večeru pečienku.

2
porcie
5 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks, stredne veľká




Postup

  1. 1

    Kuraciu pečienku nakrájame na malé kocky. Cibuľku nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme pečienku a dusíme do polomäkka. Podlejeme troškou vody. Soľ a korenie dáme tesne pred dokončením, aby nám pečienka nestvrdla. Kto má rad pikantnejšiu pečienku môže si pridať do varenia aj polovičku čilli papričky. Podávame s chlebíkom alebo s ryžou. Dobrú chuť!

    Kuracia pečienka - obrázok 1

Diskusia k receptu

danapa
mnaaaam poznam, pecienka takto pripravena je vyborna, taka ina ako sme boli naucene varit spred xdesiatok rokov ☺☺☺
pivonka
Takúto pečienku varievam, máme ju radi. Mám skúsenosť, že kuracia pečienka sa môže soliť, nestvrdne a pripravuje sa iba krátky čas.
evulines
Velmi dobré , ja dávam ešte červ. mletú papriku, nie vela a nakoniec trochu majoránky...
jegor
ja davam do cibuloveho zakladu korenie cierne ,majoranku rascu potom dam pecen a na tanieri sol
mery8658
Pečienky sú výborne na rôzne spôsoby. Ja robím aj pečienkovu pomazanku, koľko pečienky toĽko masti /nie olej/ orestovať pridať jednu veľku pokrajanu cibuĽu ešte trocha porestovať- okoreniť osoliť trocha prechladene ponornym mixerom rozmixovať a naliať do malych fľastičiek občas premiešať aby pečienka nesadla na spodok a odložiť do chladničky keď to stuhne už len natrieť na chlebik. Keď sa rýchlo nespapa vydrží aj dva tyždne. Rychlé, jednoduche a výborne.
1x jaajo2
frona
presne takú pomazánku robievam aj ja. A tiež aj dusenú pečienku mám rada. Kuracia je jemnučká
vladkaku
My doma dávame túto náplň z pečienok do lokšov, chutia nám viac ako husacie pečienky. Keď chcem náplň "nadstaviť", pridávam vajce na konci dusenia, dieťa menej cíti pečeň. Pečienky sú vhodné najmä pre ľudí s anémiou, nemusia aspoň brať toľko Fe.
safira85
presne takto robim aj ja,len este pridam mletu rascu a majoranku mnam mnam idem ju akurat robit:))
monika13
Môjmu manželovi tiež veľmi chutí pečienka, čím jednoduchšie pripravená tým je lepšia, ja dávam ešte trošku kečupu do omáčky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia