Kuracia pečienka tak trochu inak fotorecept

mimka946 - fotkamimka946, 9. januára 2013
Kuracia pečienka tak trochu inak (fotorecept)
Foto: mimka946

Trocha iný recept na pečienku aky možno poznate

Suroviny

500 g
1 ks (malá)
podľa chuti
250 ml
250 ml
1 ks (v konzerve)
2 PL
 (alebo ryža)




Postup

  1. 1

    Nakrájame si kur.pečienku na menšie kúsky,cibulku a dáme si odkvapkať šampiony.

    Kuracia pečienka tak trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olej si dame speniť cibuľu a šampiony.Ked cibuľa trošku zhnedne (naozaj len troška) a pridáme pečienku a nechame dusiť do mäkka vo vlastnej šťave asi 10-15 minút.

    Kuracia pečienka tak trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je pečienka mäkká poprašime červenou paprikou,osolime každý podla seba a pridame este trochu čierneho korenia.Necháme ešte trochu povariť (par minút).

    Kuracia pečienka tak trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si zmiešame mlieko so smotanou na varenie.Vlejeme to do hrnca a nechame zovriet.Ak sa nam bude zdáť pečienka na smotane riedka odoberieme si trocha omačky do misky,dame hladku muku poriadne zamiesame utvoria sa nam hrudky preto je potrebne v mieske to riadne pomiesať a do hrnca dávať cez sitko.Zamiesame,nechame zovriet a mozme podavat napriklad s knedlikom alebo ryžou ak s ryžou tak sa k tomu hodia aj kysle uhorky.Ja osobne to mam radšej s ryžou.

    Kuracia pečienka tak trochu inak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

rulik
dobrá inšpirácia, už dlho mám chuť na kuraciu pečeň
mesiar50
Tvoje jedlo je určite chutné.Mne sa pozdáva
A okrem toho kuracia pečeň obsahuje veľa železa,zinku atď.
Tvoje jedlo odporúčam chudokrvným ľuďom. Spočíva v jednoduchosti,ale je zdravé.


letisia
Presne takto bežne robím kuraciu pečeň. Niekedy pridám aj kôpor, alebo nejaké iné bylinky, niekedy len vytlačím do omáčky bambino, alebo len takto jednoducho ako ty.
kopretina
Mám nejraději osolit, opepřit a obalit ve strouhance, naskládat do zapékací misky, pokapat olejem a dát péct tak na 20 min. Nejlépe použít remosku. Játra jsou šťavnatá jako smažená a ne mastná.
martamm
Mimka, perfiš, iné slovo nemám, pečienka na nový spôsob, uložená, caz víkend bude aj uvarená :)
petra5
Mňam skvelo vyzerá, aká som rada, že už skončili tie Vianoce a vidím tu aj mäsové recepty :D :D
ankad
Takto robim kuraciu pecienku aj ja, iba ze s malou obmenou. Pridam trosku na drobno nakrajanej zelenej papriky pre farbu a chut, a spociatku, ked zapenim cibulku, pridam aj lyzicku cervenej papriky, aby nebola taka bleda. Skus aj takto urobit.
ankad
opravujem sa, len terz som si vsimla, ze v recepte mas papriku. Prepac.
soncya
pečeň môžem na akýkoľvek spôsob, ale na smotane nerobievam... hmm, nevieš prečo? asi skúsim. (múku pridanú do smotany rozhabarkujem a pridám trochu horúcej omáčky, aby sa nezrazila - toť môj spôsob, som lenivá špiniť sitko.)
dukoch
prosím Vás, začnime už konečne nazývať suroviny správnymi názvami. Žiadna pečienka, ale pečeň...ako vnútornosť vždy pečeň,,,pečienka je hotový mäsový produkt t.j. živánska, znojemská atď....používa sa to skoro všade nesprávne, média, tlač, web a mne sa z toho ježí pokožka...ďakujem
abdul
@dukoch : Isto máš pravdu, ale podobné pripomienky sa tu netolerujú. Najprv si prečítaš, že vždy to tak bolo a teda aj bude, potom, že nie sme na hodinách slovenského jazyka a pravdepodobne budeš starý ufrflaný učiteľ na dôchodku. :-)). No a dám do úvodzoviek " predsa kôli tebe nik nebude variť s pravidlami slov.pravopisu v ruke" .
evusik
toto nie je o pravidlách slovenského pravopisu, toto je o terminológii... pečeň je vnútornosť, pečienka ja mäso.... základné pojmy, ktoré by mal poznať aj kuchár amatér :-)
maratonec67
Podobným sposobom to robila manželka a bolo to veľmi chutné,konzumovali sme to s knedlou.
ankad
Aj som sa nad tymto pobavila. @dukoch , ked budes vyse 40 rokov v zahranici a rozpravas 98% len anglicky, tak aj taketo chybicky sa stanu, ale neni to gramaticka chyba .... aj medzi nasincami si to volame pecienka miesto pecene. Pecienku ako maso som nikoho nepocula hovorit odkedy som zo Slovenska prec, tak som si to ani neuvedomila. Dakujem za opravu, je to pecen, nic sa nestalo. . Mozem sa opytat Dukoch, "kolko reci vies?" Od prvej triedy po maturitu som mala zo Slvoenciny z gramatiky jednotku a nemam problem ani v Anglictine.
vienetta
dukoch a ako sa môže ježiť pokožka? Snáď ochlpenie, nie? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia