Restovaná kuracia pečeň

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny, červenej cibule, sterilizovaných šampiňónov a hlivy ustricovej. Pri servírovaní som túto, pre nás vyslovenú pochúťku, korunoval strúhaným údeným oštiepkom. Roky využívam jednu z rád mojej vzácnej kolegyne a vynikajúcej kuchárky, pani Blaženiakovej, marinovanie pečene v jemnom horčicovom „kúpeli”, tak príprava tohoto jedla bola naozaj rýchla, expressná, ba priam „bleksová”!

2-4
porcie
12-15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer pred „akciou” som odblanil, dočistil a umyl laloky kuracej pečene, po osušení som ich opatrne zmiešal s dvomi polievkovými lyžicami plnotučnej liptovskej horčice a v „zafóliovanej” miske ich uložil do chladničky. Asi 33´ pred obedovaním, som na PL oleja popražil dva hrnčeky slovenskej ryže, zalial ich štyrmi hrnčekami horúcej vody, pridal ČL soli, pomiešal, vložil PL masla, prikryl a nechal variť budúcu prílohu. Pokrájal som údenú slaninu, opražil ju na červenohnedo, pridal pokrájanú cibuľu a jadrovníky veľkých zelených paprík.
  2. Po premiešaní a asi 3÷4´ orestovaní som do základu vložil v horčicovej marináde „odpočinuté” laloky kuracej pečene (ale touto „technológiou” pripravujem všetky druhy pečene), pasypal ich čerstvo mletým čiernym korením a mletou sladkou paprikou.
  3. Opatrne premiešal a restoval rovné štyri minúty, potom kychyňskými kliešťami každý lalok nežne otočil a dorestoval druhé štyri minúty.
  4. Hneď som pridal odkvapkané sterilizované huby, ktoré som po jemnom zmiešaní s pečeňou nechal iba minútku-dve v hebkom základe zohriať
  5. spolu s kúskami masla.
  6. Medzitým sa dovarila aj slovenská ryža, takže som mohol, po ozdobení strúhaným údeným oštiepkom a lístkom zeleru, servírovať!