Kuracia panvička so zeleninovými rezancami

svedka - fotkasvedka, 31. marca 2015
Kuracia panvička so zeleninovými rezancami
Foto: svedka

Suroviny

500 g
2 PL
4 strúčiky
1 ks
1 ks nastrúhaná
2 ks
1 ks
1 dl (alebo obyčajná, vývar)




Postup

  1. 1

    1.Kuracie si nakrajame na kusky, zmiesame so sojovou omackou a pretlacenym cesnakom a ciernym korenim-nechame odpocinut. 2.Vsetku zeleninu si nakrajame na rezance pomocou skrabky na zemiaky. 3.Na masle si oprazim kuracie kusky par minut, nasledne pridam vsetku zeleninu, zamiesam, osmahnem a prilejem deci vody/gastanovej vody/vyvaru/bieleho vina...Mozem nachvilku prikryt, ak chcem viac stavy. Ak nie, nechame vodu za staleho ,,prehadzovania,, odparit :) 4.Dosolime podla chuti, pridame lyzicku masla na zjemnenie

  2. 2

    Kludne sa da zmiesat so spagetami, alebo pridat do zmesi rovnako nastruhany zemiak, batat...ja to mam najradsej takto. Zasyti, chuti vyborne, nezaberie cas a neprida ani prilis na vahe :) Vegetariani si pridaju tofu, sampinony namiesto kuracieho, alebo len na zaver balkansky syr. Tento recept je iba takou malou inspiraciou, s ktorou sa da dobre vymyslat

Diskusia k receptu

klukodvody
Mám moc rád taková jídla **** ale jen mně řekni ,co je kaštanová voda .Tady asi není ? Vím že to mohu nahradit vývarem ,al zajímá mně to .
svedka
@klukodvody dakujem :) vies, ze ani presne neviem? V oblubenej thaiskej reštaurácii to maju skoro v kazdom jedle, tak som sa pytala, ci nepredaju, zw v obchode som to nevidela.a on mi prelial do flasky :D priznavam :) nieco ako gastanovy vyvar.ale pozistujem blizsie. @kuku diky :)))
tassiedevil
povediac pravdu ani ja neviem, čo je to tá gaštanová voda...:) a to robíš vo woku? určite chutné:)
svedka
@tassoedevil nerobim vo woku, lebo nemam uz extra plynovy horák na stir fry :( no som spokojna s touto panvicou Jamie Olivier s hlbokym dnom.odporucam :) dakujem. Je to moje oblubene jedlo.snazim sa obmedzovat klasicke prilohy
methi
@svedka napada ma, ci si zle nerozumela. Asi to ma byt water chestnut, co je zelenina. Jedla som to v jednej cinskej restike, bolo to sucastou jedla, take neutralne chutovo, ale fajn. Na trho som to videla len v Mumbai, u nas nie.

ale ak pises, ze ti odlial, tak potom ani ja netusim a tiez ma to zaujima.
svedka
@methi toto poznam, vnutri take biele, nie? Musim viac patrat, je to tala hnedkava voda, ako caj.skusim pozriet arabsky funny obchod, mozno tam najdem.lebo ked som googlila, tak gastanove vody som nadla maximalne na vlasy :)
methi
Ano dobre pises. Este ma napadlo, ci sa to nenaklada nejako a ci to nie je ta voda z nich, v ktorej boli nalozene.
svedka
No ak nic ine, tak to musi byt toto :) dakujem
afataga
chutovo aj zlozenim v pohode, ale neviem, naco dusis kur prs, je hotovy za dve minutky, k tomu svacnut zeleninu a za dalsie dve mozes debuzirovat :-)
svedka
@afi nedusim, , pisem, ze ak chcete viac stafky, mozete prikryt a ak nie, tak odparit nekutinu, ta je pre chuť :) ja viac varim kuracie, lebo by mi to chlap inak nejedol.tu nik neveri kuracine, kazdy caka z toho masa same choroby, maju zle skúsenosti :D drahsia je tu kuracina ako hovadzie pomaly
havino
páči sa mi jedlo veľmi, mám bohovský wok mesiac, či dva? čo som roky, nikdy nemala, s baklažanom, ani s cuketou som takto ešte nevarila bude aj so šťavičkou určite
svedka
@havino tesim sa :) ja taketo zeleninove rezance milujem.v poslednejdobe ma prepadla mania a vsetku zeleninu si takto krajam, podusim a hotovo :D
babkamt
ty si usilovná ako včelička , stihla si dobre navariť, upiecť koláč. No jasné, veď ty sa v kuchyni zvŕtaš aj s pomocníkom:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia