Kuracia panvica - eintopf

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 11. marca 2015

Výdatné a rýchlo hotové jedlo. Vďaka variabilnosti sa nám nikdy nezunuje.

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 dcl
1 ks
1-2 strúčiky
700 g
5 ks
2 PL
1 dcl
100 g




Postup

  1. 1

    Ostal mi olej po pečení kuracích steakov, práve sa hodil ako základ k tomuto jedlu. Do sklovita som na ňom opražila nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr som pridala cesnak na plátky a keď som zacítila jeho vôňu, hodila som tam na kocky nakrájané kuracie prsia. Miešala som pár minút, pridala som na hrubšie plátky nakrájané huby a trocha som celé osolila. Mäso pustilo šťavu, zakryla som ho pokrievkou a tak sa dusilo vo vlastnej šťave. Po pár minútach som pridala paradajkový pretlak a doliala som vývar. Ten som mala slaný, ak dáte vodu, osoľte jedlo viac. Všetko som nechala na vyššej teplote prevrieť, dosypala som už len hrášok z načatého sáčku z mrazničky a platňu som vypla. Poriadnu hrsť petržlenovej vňate som ako-tak posekala, šalát bol natrhaný v sáčku k okamžitej spotrebe, z neho som pridala do hotového jedla dve veľké hrste a všetko dobre premiešala.

    Kuracia panvica - eintopf - obrázok 1
  2. 2

    Celá príprava večere mi trvala naozaj krátko, necelých 20 minút. Kto chce, môže to jesť už takto, ostatní si pridajú prílohu podľa ľubovôle. Nám ostalo aj na dnešný obed pár porcií, robila som zemiakové lokše zo zvyšku zemiakovej kaše, tak som ich pár takto naplnila. Domáca strava neznamená vždy dlho stáť pri sporáku;-)

    Kuracia panvica - eintopf - obrázok 2

Diskusia k receptu

janara
..zemiakové lokše zo zvyšku zemiakovej kaše ? možeš mi to vysvetliť?
havino
fotka nádherná, čítam recept, čítam, v duchu, no presne tak isto robím som si pomyslela, čítam dalej, že paradajkový pretlak, tak ten nedávam, mi zas moje druhé ja povedalo a som si v duchu zas, veľmi podobné robievam, ale dávam do tortil a v tom fotka s lokšami, som sa pousmiala, pekný recept a chutný, dlho som ich neplnila veru, ale za to po rozume mi už dlho chodia, pripomenula si mi
kukulienka71
@janara , do zvyšku zemiakovej kaše som nasypala trocha soli a toľko hladkej múky, aby som mohla s cestom dobre pracovať, urobila som valček, z neho rozdelila kúsky, ktoré som vyvaľkala na okrúhle placky, piekla na suchej panvici a po upečení potierala kačacou masťou.
@havino , tiež som mala v pláne robiť tortilly, ale keď tam bol ten zvyšok zemiakov, robila som lokše a boli aj lepšie, mäkkšie. Pretlak trocha zahustí šťavu a urobí dobrý šmak. Variovať sa dá veľa v tomto jedle, ďakujem ti pekne
jerica
@kuku .... nezapreš , narodila si sa s vareškou v ruke :-) rada robievam rýchlovky, hlavne ked máš všetko po ruke.
kukulienka71
@jerica , :-))), neuveríš, ale ja som ešte v škole varenie neznášala, zdalo sa mi komplikované, tie receptúry boli pre mňa španielska dedina:-D až po rokoch som si k príprave jedál vybudovala lepší vzťah, keď som videla, že sa netreba otrocky držať normatív a variť tak, aby nám chutilo;-) Ďakujem za tvoje milé slová, pobavila si ma:-)) Ty si veľká čarodejka v kuchyni, sestra nestačí vypekať tvoje pagáče, tak im chutia.
tassiedevil
z použitých surovín, to nemôže byť nechutné.:) a naviac si si spravila aj lokšu, tak tentokrát zaslúžených 5*****:)
dandika1
@kukulienka71 pekne ,chutne a hlavne rychle s pretlakom som este nerobila rada vyskusam som povdacna za takuto rychlu dobrotu uz je v KK a este lokse 5*****Vdaka:-)))
jarunka
Dobre, rychle jedlo. Robievam tiez podobne do tortill, bez pretlaku.
jozka2
Toto je velmi variabilne a chutne jedlo a ako pises nakrmi celu rodinu.Aj ja by som si s tou loksou dala.Musim skusit.Mam rada takto upravene aj jahnacie ci akekolvek ine maso.*****
denyany
V nedeľu sme mali čosi podobné v tortile. Bez pretlaku, ale zato pikantné- varil manžel, keď som pracovala. Tú lokšu by som si dala aj bez mäsa. Ešte som ju nerobila, ale vyskúšam.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči :-), robievam na rôzne spôsoby.
motyka
Rýchly a výborný recept. Z tvojich receptov je vidieť, že nič nevyhodíš a si skutočný hospodár. Pridávam tiež do niektorých mäsových jedál pretlak alebo kečup. Je to variabilita v receptoch a výborná chuť. Využitie zbytku zemiakov na lokše chválim. A pre mňa chuťovo ešte lepšie ako tortily. 5*.
pusta1
veľmi pekný recept, skvelá kombinácia a navyše rýchlo hotové.
*****
rulik
@kukulianka71 snažil som sa napodobniť, ale mám veľa šťavy, to Tvoje vyzerá lepšie
tak možno nabudúce
bembo
@kuklienka71 ,pred chvíľou som došiel domov,že si idem spraviť obed.mal som kúsok morčacieho prsa,a išiel hľadať nejaký recept.otvorím varechu,a hneď mi udrel do očí Tvoj recept na kuraciu panvicu.povedal som si,že medzi kuracímí a morčacími prsami nie je skoro žiaden rozdiel,tak som začal realizovať ten Tvoj.Všetko som urobil podľa Teba,akurát som zmenil mäso,a miesto hrášku som mal v mrazáku mix(hrášok,mrkva,kukurica)tak som použil ten.snažil som sa dať čo najviac hrášku,ale vypadla tam aj mrkva aj kukurica ale to nevadí.už som doladil chute soľou,a jedlo je hotové.musím povedať,že super.veľmi mi chutilo,ukladám do KK.
kukulienka71
@pusta , @izabella929 , ďakujem za pochvalu:-)
@rulik , to je moja najväčšia panvica, je hlboká, šťava je na spodku, za čerstva som jej aj ja mala dosť, nám to tak chutí. Obrázok s lokšou je na druhý deň, keď sa šťava vstrebala viac-menej. Môžeš si to korigovať podľa vlastnej chuti. Buď si doleješ menej alebo ak je mäso tvrdšie, môžeš ju nechať redukovať, kým zmäkne. Ďakujem za odozvu.
@bembo , pekne si to napísal, skutočné príbehy mám rada:-) aj ja by som bola dala taký mix, keby som bola mala, kukuricu zbožňujem:-) fakt si tam človek môže dať, čo komu chutí. Som veľmi rada, že chutilo a ďakujem pekne aj tebe za odozvu.
svedka
@Kuku taketo ja mozem stale, s basmati :) kludne mi každý den sprav a posli a ani nepipnem
janara
dakujem sa vysvetenie..človek sa učí celý život
ziegelfeld1968
Nechápem prečo v názve receptu figuruje názov Eintopf. Eintopf je nemecká hustá zeleninová polievka, kde sa niekde podľa krajových zvyklostí pridáva varená ryža alebo mäso, v žiadnom prípade nie paradajkový pretlak. V Bavorsku kde som býval ho robia bez mäsa len so zeleninou. V doslovnom preklade je to jedlo z jedného hrnca.
kukulienka71
@svedka , @kecemis , @terinka55 , ďakujem pekne. @janara , ešte toľko, že zemiaková kaša či varené zemiaky musia byť z predošlého dňa, aby neboli mokré, lebo to zvýši spotrebu múky, čo nie je žiadúce. @ziegelfeld1968 , presne tak, je to jedlo z jedného hrnca, v tomto prípade panvice:-), ďakujem za informácie
nadasky
To je presne o tom-všetko sa dá s konzumovať.A zo všetkého sa dá uvariť mňamka! Super .Pekný den.
elysa
výborne si to namiešala, zaujali ma aj tie lokše z kaše, len neviem, či sa k nim niekedy dostanem, kaša ide u nás pri najmladšom synovi na dračku:)
kukulienka71
@elysa milá, ďakujem za pekný koment. Lokše z kaše sú z núdze cnosť, ale nejak sa mi žiadali k tomu jedlu:-) teraz nám doma veľmi chutia všakovaké placky, tortilly, včera som varila segedín, knedľa sa minula, tak sme si to dnes napchali do tortilly, neuveriteľne dobré to je;-)už asi začínam variť po novom, systémom "fusion", kde kombinujem jedlá z rôznych kuchýň sveta:-DDD
kecemis
Kuk paci sa mi tvoja kreativita. Tiez mi zostalo trochu segedinu, tak som si spravil cesto na pie, zlial som tekutinu zo segedinu, primiesal trochu ryze a naplnil pie a dal zapiect.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia