Paella

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Autor receptu: redakcia

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka.* Od pikantnej ázijskej kuchyne cez vynikajúce jedlá Francúzska po grilovanie v Severnej Amerike... si môžete byť istí, že hlad aj stereotyp sa vám zďaleka vyhnú.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Najprv nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno, paradajky na osminky, papriku a kuracie prsia na rezance. Ryžu nepreplachujeme, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebné zahustenie.
  2. Pripravíme veľkú panvicu, rozpálime v nej olej, na ktorom mierne opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky, papriku, kuracie prsia, podľa chuti osolíme a pridáme ryžu. Zalejeme vínom a 1 litrom vody, zakryjeme a necháme asi 15 minút dusiť, kým nie je ryža mäkká. Tesne pred koncom pridáme krevety, očistené, odblanené a na rezance pokrájané kalamáre a dve štipky šafranu.
  3. Na záver paellu pokvapkáme citrónom a okoreníme. Tesne pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať.