Kuracie roládky
Kuracia galantínka s pivovo-pomarančovým šodó
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 85 °C |
Postup- Kuracie stehienka naklepeme, ochutíme
tymianom a soľou a v potravinovej fólii stiahneme do valčeka, ktorý dáme do rúry zohriatej na 85 °C približne na 1 hodinu. Potom ich vybalíme z fólie a sprudka opečieme na masle.
- Pivovo-pomarančové šodó: Žĺtky našľaháme s cukrom na penu, pridáme pivo a pomarančovú šťavu, ktorú
sme zvarili na polovicu. Potom šľaháme
nad parou do zhustnutia. Nakoniec vmiešame
30 g masla.
- Hrášok uvaríme domäkka, nie však dlho,
aby nestratil farbu. Uvarený hrášok vymixujeme spolu s bazalkou a so smotanou, ochutíme soľou a prepasírujeme cez jemné sitko.
|