Kuracia čili polenta

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 2. apríla 2013

Určite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná mäsovina. Niekto vyhadzuje, niekto zužitkuje cez rizoto, cestovinové Zobraziť celý popisUrčite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná mäsovina. Niekto vyhadzuje, niekto zužitkuje cez rizoto, cestovinové šaláty, fašírky a čo ja viem čo ešte. Skúsil som použiť kukuričnú múku a vzniklo niečo ako polenta. Neveríte – vyskúšajte.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
1 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Potrebujeme cibuľu, čili, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, trochu vývaru a koreniny. Tie váhy a objemy neberte celkom vážne – meriam poväčšine okom.

    Kuracia čili polenta - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené polievkové mäso odoberieme od kostí a potrháme na malé kúsky.

    Kuracia čili polenta - obrázok 2
  3. 3

    Urestujeme cibuľu, pridáme na drobno posekané čili, mäso, podlejeme pretlakom a podusíme. Často miešame - cieľom je rozdrobiť mäso na čo najjemnejšie kúsky. Asi by sa nič nestalo, keby sme do boja zapojili ponorný mixér.

    Kuracia čili polenta - obrázok 3
  4. 4

    Zasypeme kukuričnou múkou, podlejeme vývarom a vymiešame hustú kašu.

    Kuracia čili polenta - obrázok 4
  5. 5

    Vyklopíme ju na plech, vyformujeme 2 – 3 cm hrubý plát a necháme vychladnúť.

    Kuracia čili polenta - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí nakrájame na ľubovoľné kúsky, ktoré opečieme jednotlivo, alebo ich šupneme naraz do rúry na 180 stupňov na pár minút – kým povrch nechytí peknú farbu. Podávame so strúhaným syrom a čerstvou zeleninou. Ja som si neodpustil ostrý kečup.

    Kuracia čili polenta - obrázok 6

Diskusia k receptu

babulicka
zaujimava kombinacia-urcite vyskusam , rada experimentujem z kuracim do roznych salatov , ale takto ho zuzitkovat by ma nenapadlo
mracik9
nó,nie je to zlý nápad,určite to stojí za vyskúšanie :))
garanco
Prečítala som so recept niekoľkokrát, ale neviem: tá kukuričná múka sa vôbec nevarí, alebo si použil instantnú? Inak sa mi recept páči, aj by som urobila...
rybarkuchar
@garanco : Obyčajnú kukuričnú múku vysypeš do rozvareného mäsa s paradajkovým pretlakom, podleješ vývarom a miešaš, dokiaľ Ti zmes nezhustne. Pozri si nejaký recept na polentu – postup je rovnaký. Kukuričná múka poberie vývar a zhustne na pevnú kašu. S tou sa po vychladnutí dá ďalej pracovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia