Kuracie rezne
Kuracie rezne

Kuracia bleskovka

kvakac - fotkakvakac, 6. marca 2020
Kuracia bleskovka
Foto: kvakac

Tento recept dávam ako inšpiráciu, keď vám dôjde fantázia, čo uvariť. Tieto rezne sú ohromne šťavnaté.

5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 - 3 ks (podľa množstva mäsa)
Na cestíčko:
6 PL
2 ks
1 PL
1 PL
1/2 KL
1 KL
1 KL
200 ml
Na obalenie:
Na smaženie:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia orežeme a očistíme. Necháme v celku. Osušíme a obalíme v hladkej muke. Nesolíme! Zarobíme si cestíčko zo surovín naň napísaných. Vymiešame ho do hladka. Ak je riedke, pridáme múku a ak je husté, prilejeme mlieko. Nesolíme!

  2. 2

    Mäso namáčame v cestíčku a na horúcom oleji smažíme, krátko. Preto je treba, aby olej bol horúci. Tak 3 - 4 minúty z každej strany. Rezne ukladáme do hrnca. Olej neutierame z nich, nech odtečie v hrnci.

  3. 3

    Pripravíme si šťavu z pomarančov. Rezne ňou podlejeme a dáme prikryté do horúcej rúry vyhriatej na 180 °C na 6 minút. Potom hrniec otvoríme a zapečieme ešte na 6 minút na tej istej teplote.

    Kuracia bleskovka - obrázok 3
  4. 4

    Vytiahneme, necháme trochu vychladnúť, a hlavne strážime, lebo vám začnú miznúť. Podávame prílohu podľa nálady a chute. U nás bola zemiaková kaša. Dá sa aj s ryžou alebo chlebom atď. Mne dva kúsky hneď zmizli, ako som na chvíľu odbehol a pes to nebol jasný pane. Soľ som nepoužil, len tú vegetu do cestíčka a bolo to dosť slané. Netreba zbytočné soliť.

    Kuracia bleskovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkná a chutná rychlovka! Umím si živě představit jak to na pánvi krásně prská, haha Pobavil jsi mě se sublimací skrze psa - nepsa, haha Jojo, to bude škriatok!
evanaaa
Dobrá ínšpirácia, ale aj dobrá fantázia, myslíš dosť pozitívne :)) a dávaš správne tipy, čo uvariť. Ako všetky tvoje netradičné jedlá.....čakám na ďalšie.
kvakac
Vďaka vám za komenty. Som rád že sa vám to páči. Budem sa tešiť ak aj skúsite a bude vám chutiť ako nám.
zolik
A ja citam, ze Babovka (a uz sa tesim, ze coto za super recept)
namiesto Bleskovka.
2x haji a kvakac
kvakac
@zolik (6.3.2020 21:08)

Vďaka za koment. Bábovky som robil keď som mal 4 roky na piesku a od vtedy nie.
1x haji
martakv
Veľmi zaujímavý receptík, škoda, že môj manžel nerád citrusovú šťavu s mäsom, ale ja by som si určite pošmákla.Ukladám, možno sa nájde príležitosť.
2x kvakac a haji
kvakac
@martakv (7.3.2020 17:23)

Vďaka za koment. Ja som to tiež nemal rád. No raz ma manželka posadila pred hotovú šniclu. No a zistil som, že je to chutné. Od vtedy to robím dosť často. Netreba sa pýtať, dať po nos a jedz, alebo si trhni nohou há há. No nie?
1x haji
sracz
Tvoja "bleksom" ukuchtená voňavá fajnotka, kamarát Kákač, ako "samozrejmá" príloha aj ku pauzírovanému mariášu! Beriem a "žeriem" hneď, zaraz, takoj_učkaj, bez následných komentárov. Máš totiž u mňa maximálnu dôveru. Delo del a láčos džives, Prala!
2x kvakac a haji
radost
@sracz (8.3.2020 00:32)

Tvoja "bleksom" ukuchtená voňavá fajnotka, kamarát Kákač..
no to ti vyšlo,priateľu
hneď veselé mám ránko
tak veru..
:-)
2x kvakac a haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia