Kurací stroganov (fotorecept)

Kurací stroganov (fotorecept)
Foto: bogar
bogarBogar, recept pridal: 21. januára 2012 21:56Ďalšie jeho recepty

veľmi obľúbene jedlo na mnoho spôsobov a pre rôznych ľudí ... :) jednoduchý a rýchly obed ... no hlavne chutný :) neudávam presný počet a hmotnosť surovín záleží od počtu hladoškov ... :)

Postup prípravy receptu

1

do osolenej vody som dala dva sáčky ryže , kvapku olivového oleja a varila som ju cca 15min... do mäkka ... :)
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 1

2

hranolky som rozložila rovnomerne na papier na pečenie jemne som ich pokvapkala olejom a posolila ...mám cesnakový olej tak na hranolky a kroketky dávam ten .... :)
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 2

3

nakrájala som si nadrobno cibuľu , mala som červenú tak som dala takú ....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 3

4

urobila som si marinádu : olej , kuracie prsia na tenké prúžky, uhorka max dve, lyžica horčice, kečup , koreniny, soľ, a pol deci vody... nechala som mäso v nej asi dve hodiny a čakanie som si spríjemnila s naj kamoškou a jej priateľom :D horou PS3 :D
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 4

5

a keďže čas nám zbehol začínali sme byť hladní tak šup pripraviť si dobrotku ... zapli sme rúru s hranolkami a dala som si opražiť na olivovom oleji cibuľku do sklovita....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 5

6

zabudla som pridať skôr foto tak pridávam teraz , že ryžu som posolila a pridala som jemne kari korenie ....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 6

7

na cibuľu som dala mäso aj so zbytkami marinády a nechala som aby sa mäsko zatiahlo.....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 7

8

podliala som vodou a dusila do mäkka ... keď bolo mäso mäkké zaliala som ho smotanou v ktorej som si rozrobila hladkú múku aby nebola omáčka taká riedka.... nechala som prevrieť a pridala som strúčik cesnaku .... kto nechce smotanu rozmieša si múku alebo škrob vo vode a pridá .... prajem dobrú chuť ....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sneica, 22. januára 2012 o 08:22
    no paradny receptik....:)mnaaam


  • danculka, 22. januára 2012 o 09:19
    Super,chutné...


  • helca103, 22. januára 2012 o 10:22
    tak to je veru môžem , mňam :-)


  • hubata, 22. januára 2012 o 10:47
    Namiesto majoránky dávam kôpor, dobré jedlo vymyslel ten Stroganof....


  • mataliptak, 22. januára 2012 o 18:08
    toto je výborné papaníčka aj ja robím , máme to velmi radi ....


  • harabas, 20. júna 2012 o 16:07
    Asi som urobil niekde chybu lebo to bolo dosť kyslé a to som nedal uhorky...


  • plk, 23. októbra 2012 o 19:37
    @Bogar - po dlhsej dobe sem nakuuukam. A dobrovolne priznavam, ze od zimy, kedy ste tento recept uverejnili, varil som toto jedlo nespocetnekrat - v priemere raz za tyzden pocuvam (od potomka), kedy bude uz konecne stroganof :-).
    @harabas - raz sa mi zadarilo, ze tiez bolo kysle. Smykla sa mi ruka s worchestrovou omackou. Mozno to je aj Vas pripad.


  • brmbuska, 30. novembra 2012 o 19:43
    V nedeľu idem variť na obed, dúfam, že to bude chutiť tak dobre, ako to na tých fotkách vyzerá...


  • rulik, 21. januára 2013 o 20:33
    nechcem nikoho urážať, ale vlani tu bola jedna taká diskusia ku ktorej by som sa týmto jedlom vrátil,originálny recept Stroganov je z hovädzieho mäsa, toto by mohlo byť kuracie na smotane alebo nejako podobne, všetky odvodené alebo podobné jedlá by sa mali uvádzať s nejakým prídomkom "á la niečo" potom by to bolo asi správne a nemýlilo by to, nehnevajte sa na mňa,ďakujem



  • bogar, 21. januára 2013 o 20:40
    ano to viem ale nechcela som tam vymyslat kadejake nazvy a po dalsie nie kazdy moze hovadzie plus si myslim ze vela ludi uz to dnes robi takto ze z kuracieho plus aj v restikach robia taketo ... vacsinou ... a je to aj jedlejsie pre mensie deti ale dakujem za postreh... nehnevam sa ...kazdy nazor je dobry... :)


  • radliky, 12. februára 2013 o 15:19
    Dovarene je to vyborne :-)


  • pelinka, 26. marca 2013 o 20:49
    najchutnejsi sposob na kuracie prsia, inak uz ani nikto nechce :)


  • liena, 18. januára 2014 o 13:58
    celkom suhlasim s Rulikom ,ze original Stroganov je z hovädzieho mäsa a chuti ovela lepsie ako s kuracieho alebo brav.mäsa tie su uz len napodobeniny Stroganova,ale da sa zjest aj taky.V nedelu je u nas na obed stroganov z hovädziny uz sa tesim dlho som ho nerobila,ale recept mam svoj overeny


  • sovaladyrony, 8. novembra 2014 o 17:52
    zaujimave ze restiky to robia z kuraciny a ta je 100 x lepsia ako sucha hovadzina ..nechapem ako tu niekto stale mudruje co ako sa vari ..kazdy vari po svojom a neriesi tu nazov ake maso atd.


  • ampara, 8. novembra 2014 o 22:19
    "Reštiky" nech si varia z čoho chcú,ale Stroganov je z hovädziny a keď nie, je to len niečo na spôsob Stroganov.


  • radox1, 8. novembra 2014 o 22:29
    keby mi v restike doniesli stroganov z kuraciny,tak to vratim a odidem,a kto to nevie urobit z hoväziny,tak nech nevari.


  • dellawar, 21. januára 2015 o 16:40
    Názov je zavádzajúci, recept sa na "stroganova" málo podobá nie len pre druh mäsa.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist