Kurací stroganov (fotorecept)

Kurací stroganov (fotorecept)
Foto: bogar
bogarBogar, recept pridal: 21. januára 2012 21:56Ďalšie jeho recepty

veľmi obľúbene jedlo na mnoho spôsobov a pre rôznych ľudí ... :) jednoduchý a rýchly obed ... no hlavne chutný :) neudávam presný počet a hmotnosť surovín záleží od počtu hladoškov ... :)

Postup prípravy receptu

1

do osolenej vody som dala dva sáčky ryže , kvapku olivového oleja a varila som ju cca 15min... do mäkka ... :)
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 1

2

hranolky som rozložila rovnomerne na papier na pečenie jemne som ich pokvapkala olejom a posolila ...mám cesnakový olej tak na hranolky a kroketky dávam ten .... :)
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 2

3

nakrájala som si nadrobno cibuľu , mala som červenú tak som dala takú ....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 3

4

urobila som si marinádu : olej , kuracie prsia na tenké prúžky, uhorka max dve, lyžica horčice, kečup , koreniny, soľ, a pol deci vody... nechala som mäso v nej asi dve hodiny a čakanie som si spríjemnila s naj kamoškou a jej priateľom :D horou PS3 :D
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 4

5

a keďže čas nám zbehol začínali sme byť hladní tak šup pripraviť si dobrotku ... zapli sme rúru s hranolkami a dala som si opražiť na olivovom oleji cibuľku do sklovita....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 5

6

zabudla som pridať skôr foto tak pridávam teraz , že ryžu som posolila a pridala som jemne kari korenie ....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 6

7

na cibuľu som dala mäso aj so zbytkami marinády a nechala som aby sa mäsko zatiahlo.....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 7

8

podliala som vodou a dusila do mäkka ... keď bolo mäso mäkké zaliala som ho smotanou v ktorej som si rozrobila hladkú múku aby nebola omáčka taká riedka.... nechala som prevrieť a pridala som strúčik cesnaku .... kto nechce smotanu rozmieša si múku alebo škrob vo vode a pridá .... prajem dobrú chuť ....
Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sneica, 22. januára 2012 o 08:22
    no paradny receptik....:)mnaaam


  • danculka, 22. januára 2012 o 09:19
    Super,chutné...


  • helca103, 22. januára 2012 o 10:22
    tak to je veru môžem , mňam :-)


  • hubata, 22. januára 2012 o 10:47
    Namiesto majoránky dávam kôpor, dobré jedlo vymyslel ten Stroganof....


  • mataliptak, 22. januára 2012 o 18:08
    toto je výborné papaníčka aj ja robím , máme to velmi radi ....


  • harabas, 20. júna 2012 o 16:07
    Asi som urobil niekde chybu lebo to bolo dosť kyslé a to som nedal uhorky...


  • plk, 23. októbra 2012 o 19:37
    @Bogar - po dlhsej dobe sem nakuuukam. A dobrovolne priznavam, ze od zimy, kedy ste tento recept uverejnili, varil som toto jedlo nespocetnekrat - v priemere raz za tyzden pocuvam (od potomka), kedy bude uz konecne stroganof :-).
    @harabas - raz sa mi zadarilo, ze tiez bolo kysle. Smykla sa mi ruka s worchestrovou omackou. Mozno to je aj Vas pripad.


  • brmbuska, 30. novembra 2012 o 19:43
    V nedeľu idem variť na obed, dúfam, že to bude chutiť tak dobre, ako to na tých fotkách vyzerá...


  • rulik, 21. januára 2013 o 20:33
    nechcem nikoho urážať, ale vlani tu bola jedna taká diskusia ku ktorej by som sa týmto jedlom vrátil,originálny recept Stroganov je z hovädzieho mäsa, toto by mohlo byť kuracie na smotane alebo nejako podobne, všetky odvodené alebo podobné jedlá by sa mali uvádzať s nejakým prídomkom "á la niečo" potom by to bolo asi správne a nemýlilo by to, nehnevajte sa na mňa,ďakujem



  • bogar, 21. januára 2013 o 20:40
    ano to viem ale nechcela som tam vymyslat kadejake nazvy a po dalsie nie kazdy moze hovadzie plus si myslim ze vela ludi uz to dnes robi takto ze z kuracieho plus aj v restikach robia taketo ... vacsinou ... a je to aj jedlejsie pre mensie deti ale dakujem za postreh... nehnevam sa ...kazdy nazor je dobry... :)


  • radliky, 12. februára 2013 o 15:19
    Dovarene je to vyborne :-)


  • pelinka, 26. marca 2013 o 20:49
    najchutnejsi sposob na kuracie prsia, inak uz ani nikto nechce :)


  • liena, 18. januára 2014 o 13:58
    celkom suhlasim s Rulikom ,ze original Stroganov je z hovädzieho mäsa a chuti ovela lepsie ako s kuracieho alebo brav.mäsa tie su uz len napodobeniny Stroganova,ale da sa zjest aj taky.V nedelu je u nas na obed stroganov z hovädziny uz sa tesim dlho som ho nerobila,ale recept mam svoj overeny



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist