Kurací stroganov fotorecept

bogar - fotkabogar, 21. januára 2012
Kurací stroganov (fotorecept)
Foto: bogar

veľmi obľúbene jedlo na mnoho spôsobov a pre rôznych ľudí ... :) jednoduchý a rýchly obed ... no hlavne chutný :) neudávam presný Zobraziť celý popisveľmi obľúbene jedlo na mnoho spôsobov a pre rôznych ľudí ... :) jednoduchý a rýchly obed ... no hlavne chutný :) neudávam presný počet a hmotnosť surovín záleží od počtu hladoškov ... :)

15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 do rúry




Postup

  1. 1

    do osolenej vody som dala dva sáčky ryže , kvapku olivového oleja a varila som ju cca 15min... do mäkka ... :)

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    hranolky som rozložila rovnomerne na papier na pečenie jemne som ich pokvapkala olejom a posolila ...mám cesnakový olej tak na hranolky a kroketky dávam ten .... :)

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nakrájala som si nadrobno cibuľu , mala som červenú tak som dala takú ....

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    urobila som si marinádu : olej , kuracie prsia na tenké prúžky, uhorka max dve, lyžica horčice, kečup , koreniny, soľ, a pol deci vody... nechala som mäso v nej asi dve hodiny a čakanie som si spríjemnila s naj kamoškou a jej priateľom :D horou PS3 :D

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a keďže čas nám zbehol začínali sme byť hladní tak šup pripraviť si dobrotku ... zapli sme rúru s hranolkami a dala som si opražiť na olivovom oleji cibuľku do sklovita....

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zabudla som pridať skôr foto tak pridávam teraz , že ryžu som posolila a pridala som jemne kari korenie ....

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na cibuľu som dala mäso aj so zbytkami marinády a nechala som aby sa mäsko zatiahlo.....

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    podliala som vodou a dusila do mäkka ... keď bolo mäso mäkké zaliala som ho smotanou v ktorej som si rozrobila hladkú múku aby nebola omáčka taká riedka.... nechala som prevrieť a pridala som strúčik cesnaku .... kto nechce smotanu rozmieša si múku alebo škrob vo vode a pridá .... prajem dobrú chuť ....

    Kurací stroganov (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
Namiesto majoránky dávam kôpor, dobré jedlo vymyslel ten Stroganof....
harabas
Asi som urobil niekde chybu lebo to bolo dosť kyslé a to som nedal uhorky...
používateľ nemá avatar
plk
plk
@Bogar - po dlhsej dobe sem nakuuukam. A dobrovolne priznavam, ze od zimy, kedy ste tento recept uverejnili, varil som toto jedlo nespocetnekrat - v priemere raz za tyzden pocuvam (od potomka), kedy bude uz konecne stroganof :-).
@harabas - raz sa mi zadarilo, ze tiez bolo kysle. Smykla sa mi ruka s worchestrovou omackou. Mozno to je aj Vas pripad.
brmbuska
V nedeľu idem variť na obed, dúfam, že to bude chutiť tak dobre, ako to na tých fotkách vyzerá...
rulik
nechcem nikoho urážať, ale vlani tu bola jedna taká diskusia ku ktorej by som sa týmto jedlom vrátil,originálny recept Stroganov je z hovädzieho mäsa, toto by mohlo byť kuracie na smotane alebo nejako podobne, všetky odvodené alebo podobné jedlá by sa mali uvádzať s nejakým prídomkom "á la niečo" potom by to bolo asi správne a nemýlilo by to, nehnevajte sa na mňa,ďakujem

bogar
ano to viem ale nechcela som tam vymyslat kadejake nazvy a po dalsie nie kazdy moze hovadzie plus si myslim ze vela ludi uz to dnes robi takto ze z kuracieho plus aj v restikach robia taketo ... vacsinou ... a je to aj jedlejsie pre mensie deti ale dakujem za postreh... nehnevam sa ...kazdy nazor je dobry... :)
pelinka
najchutnejsi sposob na kuracie prsia, inak uz ani nikto nechce :)
liena
celkom suhlasim s Rulikom ,ze original Stroganov je z hovädzieho mäsa a chuti ovela lepsie ako s kuracieho alebo brav.mäsa tie su uz len napodobeniny Stroganova,ale da sa zjest aj taky.V nedelu je u nas na obed stroganov z hovädziny uz sa tesim dlho som ho nerobila,ale recept mam svoj overeny
sovaladyrony
zaujimave ze restiky to robia z kuraciny a ta je 100 x lepsia ako sucha hovadzina ..nechapem ako tu niekto stale mudruje co ako sa vari ..kazdy vari po svojom a neriesi tu nazov ake maso atd.
slice
toto so stroganovom má spoločné len časť názvu, ktorý tomu autorka mylne dala pri varení kuracieho na smotane.
a kto varí ryžu z varných sáčkov by asi svoje recepty nemal mať odvahu uverejňovať. bez urážky..
bogar
ukaz svoje recepty ked mas vraj 43 a ne tu urazaj mna vtedy ako 23rocnu, teraz by som s prehladom strcila dost vela z vas do vrecka s varenim! ucime sa kazdy den novemu a stale, predstav si uz aj v restike mam odmakane! a spokojne...... plus odkaz na redakciu @redakcia co sa to stalo s varechou ? kde je ta stara co riesila grify a starsi radili mladsim a podporovali ich? teraz co citam stale len sa tu urazaju ludia a vobec sa mi tu uz nechce pridat ani jeden recept asi urcite prejdem na mimibazar tam sa to nezmenilo, pred tym ste mi pisali a aj mnoho inym ci mozete uverejnit recepty, omenovali ste atd. ale asi sa zmenilo vedenie ..... a ide to dole vodou !
kukulienka71
Milá @bogar , nedá mi na teba nereagovať. Ja mám 44 a mám sa čo učiť do konca života. Ale baví ma to a nikdy by som o sebe netvrdila, že by som veľa ľudí z varechy strčila s varením do vrecka:-) Úplne zbytočne sa urážaš, pretože ty máš iný pohľad na varenie ako tí, ktorí sa podľa mňa právom ohradili kvôli názvu jedla. Čo si uvarila, rozhodne Stroganov nie je, ak máš dosť odvarené aj v reštikách, tak by si to uznala a stiahla chvost;-) Bohužiaľ, veľa reštaurácií má tendenciu variť nesprávne, technologicky, surovinovo, celkovo nevychováva dobrý personál, lebo nemá dostatok kvalifikovaných a zanietených odborníkov (na plat sa vyhovárať stále nedá, ak niekto varí rád, dá do toho srdce a dá sa aj v skromnejších podmienkach v dobrom kolektíve robiť dobré gastroslužby) Je tu za posledné roky dosť nevhodných komentárov, osobné útoky a pod. to je pravda, tiež sa mi to nepáči. Ale všetko sa nedá len chváliť, uvedom si, že dobre podaná konštruktívna kritika ťa posunie vyššie.
radox1
ja neviem,kto vymyslel tu nestastnu kombinaciu hranolky-ryza.vsade to pchaju v priemernych restikach,na kare,na stretavke som to dostal.no a samozrejme nase milovane prsia,ktore sa po mucivom duseni nedaju u mna konzumovat,ale zato u inych su krasne stavnate a rozplyvaju sa v ustach-to potom nevedia este ako chuti nevysusene a stavnate mäso.
kukulienka71
@radox1 , ryža spolu s hranolkami sa na hromadných akciách podáva kvôli tomu, aby nik neostal hladný:-) niekto má rád totiž ryžu a niekto hranolky, niekto zje oboje. Tiež sa mi to nepáči, skôr to, keď čašník núka prílohu z misy a ide od hosťa k hosťovi, ale to je už vyšší level...to len tak pomimo
slice
milá bogar, či mám 42 zatiaľ alebo 26 je úplne jedno. na tento portál chodím preto, že medzi toľkým balastom sa tu naozaj dajú nájsť hodnotné recepty. napr. aj pravý a prvý ruský stroganov. keď niekto je ochotný uverejniť svoj spôsob varenia, musí očakávať, že získa aj spätnú väzbu. a ver tomu, že niektoré recepty na stroganov, aj keď nie sú dokonalé, som pochválil. dokonca som sa nimi inšpiroval pri varení. varím od svojich 15tich a neuverejnil som žiaden recept zatiaľ, lebo moja sebareflexia mi nedovoľuje sa deliť s niečim nedostatočne originálnym, niečim ktoré by tento priestor nemalo nejako obohatiť.
a za tvrdením, že kto varí ryžu z varných sáčkov, nemá uverejňovať recepty, si stojím. je to len pre jeho dobro..
chica114
No tak Kurací Stroganov milujem!!!!!! Je to moje obľúbené jedlo :) Super sa vám vydaril:)
fanny1582x
Recept vyzerá byť dobrý no škoda že neni napisana aspon ako taka gramáž .Aspoň kolko mäsa .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia