Kurací steak s korenistým banánom

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 19. júla 2010
Kurací steak s korenistým banánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks hrubé
4 ks zrelé
4 dkg
1 ks
1 strúčik
1 ks
2-3 PL
0,5 dl
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej dóze na jednu noc dáme odstáť do chladničky. Asi hodinu pred pečením vyberieme mäso z chladničky. Na rošte prudko opečieme z oboch strán a nakoniec trošku osolíme.

  2. 2

    Príloha: Na panvici rozpustíme maslo pridáme postrúhanú cibuľu a cesnak, potom karí, kokos a med. Do tohto sladkého korenistého nálevu pridáme na 2,5 – 3 cm kúsky nakrájaný banán a asi 10 minút necháme variť.

  3. 3

    Občas premiešame a nakoniec pridáme limetovú šťavu. Servírujeme k mäsu, mäso obložíme a pokvapkáme limetovou šťavou, tým mäso a dostaneme jedinečnú chuť.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Banány na varenie sú špeciálnym druhom, ktorý však na slovenskom trhu nebýva častý. Preto pri príprave tohto receptu použite zelené banány.

Diskusia k receptu

alexdidi
To musí byť dobré...kombinácia mäsa s ovocím a mierne korenisté...dobrá kombinácia...
tatranka
Banány pri pokrmoch používam veľmi málo.Väčšinou je to pri pečení do múčnikov.Vítam tento tvoj recept a určite ho vyskúšam.Páči sa mi.
2010
Banany sa volaju Plantain rozdiel je ze tieto sa pouzivaju ako zelenina a nikdy sa chutou nepodobaju "normalnym" bananon co su ovocie hlavne preto ze maju uplne rozlicny obsah skrobu a cukru a nedaju sa jest surove. ( ked sme boli v afrike )tam sa tradicne bud vyprazaju alebo pecu ale tam sa nevarili.
michsamant
@2010 , ale mne sa zda, ze na obrazku su bezne banany, nie Plantain. Inak viem co myslis, aj ja ich obcas robievam ako zeleninovu prilohu. Tiez by sa mi k tomuto masku viac hodili na takuto pripravu skor Plantains.
2010
Mas pravdu, v poslednej vete je napisane ze pouzil bezne banany nezrele..
jerica
kde by sa dal kúpiť u nás , tento druh banánu? Určite by som to privítala , lebo táto kombinácia je ozvláštnená práve chuťou Plantains.
Je to ďaľšia inšpirácia ako pripraviť inou chuťou kuracie mäsko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia