Kurací steak s bylinkovým cottage fotorecept

martinis - fotkamartinis, 23. februára 2014
Kurací steak s bylinkovým cottage (fotorecept)
Foto: martinis

Dnes som pripravoval kuracie prsia na grile a upiekol som k nim zemiaky s rozmarínom, podával s polníčkovým šalátom a bylinkovým cottage :)

3
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks (alebo 2 väčšie)
6 ks (menšie)
 bal.
z 1/2 citróna
 štipka
podľa chuti
 na zemiaky a vymazanie plechu
2 PL (na šalát)
60 g (1/2 balenia)
1/2 ks
3 PL
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Rúru necháme rozohriať na 200 °C. Zemiaky očistíme, umyjeme a nahusto do nich urobíme hlbšie zárezy, vymastíme malý pekáčik, zemiaky doň naukladáme a posypeme soľou a lístkami rozmarínu. Pokvapkáme olejom a dáme piecť na 40 minút.

  2. 2

    Cottage zmiešame s citrónovou šťavou a nasekáme bylinky, ktoré doň taktiež vmiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Polníček umyjeme, otrasieme z neho vodu a premiešame s nakrájanou cibuľou. Rozdelíme na taniere a pripravíme zálievku zmiešaním balzamika, soli, korenia a olivového oleja.

  3. 3

    Mäso umyjeme, podľa potreby prekrojíme alebo urobíme niekoľko zárezov do hrubšej časti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Osolíme a ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, gril necháme poriadne rozohriať. Grilujeme po 4 minúty z každej strany, tento čas sa môže líšiť podľa hrúbky mäsa.

  4. 4

    Hotové zemiaky vyberieme z rúry, preložíme na taniere a otvoríme v mieste zárezov, kde ich naplníme ochuteným cottage. Polníček tesne pred podávaním pokvapkáme zálievkou a podávame spolu s mäsom, na ktoré ešte možno pridať kúsok masla, a dielikmi citrónu :)

    Kurací steak s bylinkovým cottage (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nájdete aj tu : http://martidee.wordpress.com/2014/02/23/nedelny-obed-kuracie-steaky-s-bylinkovym-cottage/

Diskusia k receptu

margaretka28
@Martinis , máš veľkú pochvalu, výborne si navaril a krásne si odfotil a páčia s mi aj tie koreničky v pozadí, tie s bylinkami :-) 5* a kk
babkamt
O tebe ešte v budúcnosti určite budeme počuť. Si mladý , plný nápadov , kreatívny :-)
afataga
zasa si mi trafil do chuti, to maslo by som rozhodne dala, kuracie prsia su predsa len take suchare :-), aj ja mam najradsej pecene zemiaky s rozmarinom, celkovy dojem vyborny
mariamka
teba mat doma :) trosku mi chybali fotky z postupu, tak som checkla tvoj blog a som spokojna :) sikovny chlapec, nech sa ti dari
martinis
Ďakujem vám všetkým priatelia, veľmi ste ma potešili a som rád, že sa páči recept aj fotka :-))

@margaretka28 tie koreničky boli darčekom od kamarátky, vyrábala ich ručne :))
@babkamt to si mi polichotila, veľká vďaka :)
@afataga no dúfal som že klikneš na recept, ktorý má v názve steak, aj keď som vedel, že kurací nie je zrejme to pravé orechové proti tvojim špecialitám, ale tak to je len mäso pripravené steakárom laikom :)) ďakujem za pochvalu !
@mariamka nechce sa mi nahrávať všetky fotky sem, takže fotopostup je vždy na mojom blogu, som rád, že si ho našla ;) vďaka za koment :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia