Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: patrick

Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia prerežeme vodorovne na polovicu, osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán a opražíme sprudka na olivovom oleji cca 3 minúty z každej strany (záleží od šírky kuraťa, nenechávajte ho tam však dlhšie pretože kuracie prsia veľmi ľahko môžeme úplne vysušiť a potom už nechutia dobre)
  2. Ryžu dáme do kastróla, osolíme, okoreníme pridáme vodu ( ja dávam 1 časť ryže a 1,5 časti vody) pre vôňu môžeme pridať kardamón ktorý trochu roztlčieme aby sa uvoľnila aróma a celý badián, ktoré po uvarení odoberieme. Varíme tak, že ryžu prykrijeme pokrievkou, zapneme sporák na najvyšší plameň a hneď ako nám voda začne vrieť stíšime a necháme na miernom plameni cca 15 minút, je dôležité nedávať dole pokrievku z kastróla počas varenia.
  3. Na brokolicové pyré uvaríme brokolicu v osolenej vode domäkka cca 4 minúty. Odložíme si trochu vody v ktorej sa varila a scedíme. Dáme do vysokej nádoby, pridáme trochu vody podľa potreby, soľ korenie a nastrúhaný muškátový oriešok a pomocou ponorného mixéra spravíme pyré. Keď ho máme hotové tak pridáme ešte nastrúhaný syr pecorino, preto so soľou na začiatku opatrne.
  4. Na šampiňónovú omáčku si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny, maslo a trochu vorchestrovej omáčky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a redukujeme do požadovanej konzistencie.