Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou

Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Foto: patrick
patrickPatrick, recept pridal: 25. novembra 2012 19:29Ďalšie jeho recepty

Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie prsia prerežeme vodorovne na polovicu, osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán a opražíme sprudka na olivovom oleji cca 3 minúty z každej strany (záleží od šírky kuraťa, nenechávajte ho tam však dlhšie pretože kuracie prsia veľmi ľahko môžeme úplne vysušiť a potom už nechutia dobre)

2

Ryžu dáme do kastróla, osolíme, okoreníme pridáme vodu ( ja dávam 1 časť ryže a 1,5 časti vody) pre vôňu môžeme pridať kardamón ktorý trochu roztlčieme aby sa uvoľnila aróma a celý badián, ktoré po uvarení odoberieme. Varíme tak, že ryžu prykrijeme pokrievkou, zapneme sporák na najvyšší plameň a hneď ako nám voda začne vrieť stíšime a necháme na miernom plameni cca 15 minút, je dôležité nedávať dole pokrievku z kastróla počas varenia.

3

Na brokolicové pyré uvaríme brokolicu v osolenej vode domäkka cca 4 minúty. Odložíme si trochu vody v ktorej sa varila a scedíme. Dáme do vysokej nádoby, pridáme trochu vody podľa potreby, soľ korenie a nastrúhaný muškátový oriešok a pomocou ponorného mixéra spravíme pyré. Keď ho máme hotové tak pridáme ešte nastrúhaný syr pecorino, preto so soľou na začiatku opatrne.

4

Na šampiňónovú omáčku si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny, maslo a trochu vorchestrovej omáčky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a redukujeme do požadovanej konzistencie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 25. novembra 2012 o 21:02
    Patrick... to si týmto receptom ulahodil našim chuťovým pohárikom... výborný recept,,, varím čo najskôr....


  • remcula, 25. novembra 2012 o 22:29
    Hmmmm, jako v Master Schef!!:-))


  • afataga, 26. novembra 2012 o 10:04
    dobre si to uvaril a chcem ta pochvalit, ze konecne mas biely tanier, hned to inak ukaze :-)


  • patrick, 28. novembra 2012 o 04:40
    @3sandra3 tak to som rád :-) je to výborné jedlo podľa mňa :-) @remcula ďakujem :-) aj keď na takej úrovni asi ešte nie ale pomaličky sa tomu chcem priblížiť @afataga ďakujem :-) a keď je aj hranatý tak sa dá aj lepšie prezentovať to jedlo podľa mňa :-)


  • eva53, 22. januára 2013 o 18:37
    veľmi pekný receptík aj obrázok, ale ja by som pre 4 osoby použila iba 100 g ryže , aj z toho mi stále zvýši, ale možno ste lepší jedlíci ako my :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist