Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou

Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Foto: patrick
patrickPatrick, recept pridal: 25. novembra 2012 19:29Ďalšie jeho recepty

Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie prsia prerežeme vodorovne na polovicu, osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán a opražíme sprudka na olivovom oleji cca 3 minúty z každej strany (záleží od šírky kuraťa, nenechávajte ho tam však dlhšie pretože kuracie prsia veľmi ľahko môžeme úplne vysušiť a potom už nechutia dobre)

2

Ryžu dáme do kastróla, osolíme, okoreníme pridáme vodu ( ja dávam 1 časť ryže a 1,5 časti vody) pre vôňu môžeme pridať kardamón ktorý trochu roztlčieme aby sa uvoľnila aróma a celý badián, ktoré po uvarení odoberieme. Varíme tak, že ryžu prykrijeme pokrievkou, zapneme sporák na najvyšší plameň a hneď ako nám voda začne vrieť stíšime a necháme na miernom plameni cca 15 minút, je dôležité nedávať dole pokrievku z kastróla počas varenia.

3

Na brokolicové pyré uvaríme brokolicu v osolenej vode domäkka cca 4 minúty. Odložíme si trochu vody v ktorej sa varila a scedíme. Dáme do vysokej nádoby, pridáme trochu vody podľa potreby, soľ korenie a nastrúhaný muškátový oriešok a pomocou ponorného mixéra spravíme pyré. Keď ho máme hotové tak pridáme ešte nastrúhaný syr pecorino, preto so soľou na začiatku opatrne.

4

Na šampiňónovú omáčku si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny, maslo a trochu vorchestrovej omáčky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a redukujeme do požadovanej konzistencie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 25. novembra 2012 o 21:02
    Patrick... to si týmto receptom ulahodil našim chuťovým pohárikom... výborný recept,,, varím čo najskôr....


  • remcula, 25. novembra 2012 o 22:29
    Hmmmm, jako v Master Schef!!:-))


  • afataga, 26. novembra 2012 o 10:04
    dobre si to uvaril a chcem ta pochvalit, ze konecne mas biely tanier, hned to inak ukaze :-)


  • patrick, 28. novembra 2012 o 04:40
    @3sandra3 tak to som rád :-) je to výborné jedlo podľa mňa :-) @remcula ďakujem :-) aj keď na takej úrovni asi ešte nie ale pomaličky sa tomu chcem priblížiť @afataga ďakujem :-) a keď je aj hranatý tak sa dá aj lepšie prezentovať to jedlo podľa mňa :-)


  • eva53, 22. januára 2013 o 18:37
    veľmi pekný receptík aj obrázok, ale ja by som pre 4 osoby použila iba 100 g ryže , aj z toho mi stále zvýši, ale možno ste lepší jedlíci ako my :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist