Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou

patrickPatrick, 21 ročný muž, Rajec, 25. novembra 2012 19:29
Ďalšie jeho recepty »

Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkouFoto: patrick

Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)

4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 g
Brokolicové pyré:
300 g
15 g
šampiňónová omáčka:
100 g
1 ks
1 strúčik
10 g

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie prsia prerežeme vodorovne na polovicu, osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán a opražíme sprudka na olivovom oleji cca 3 minúty z každej strany (záleží od šírky kuraťa, nenechávajte ho tam však dlhšie pretože kuracie prsia veľmi ľahko môžeme úplne vysušiť a potom už nechutia dobre)

  2. 2

    Ryžu dáme do kastróla, osolíme, okoreníme pridáme vodu ( ja dávam 1 časť ryže a 1,5 časti vody) pre vôňu môžeme pridať kardamón ktorý trochu roztlčieme aby sa uvoľnila aróma a celý badián, ktoré po uvarení odoberieme. Varíme tak, že ryžu prykrijeme pokrievkou, zapneme sporák na najvyšší plameň a hneď ako nám voda začne vrieť stíšime a necháme na miernom plameni cca 15 minút, je dôležité nedávať dole pokrievku z kastróla počas varenia.

  3. 3

    Na brokolicové pyré uvaríme brokolicu v osolenej vode domäkka cca 4 minúty. Odložíme si trochu vody v ktorej sa varila a scedíme. Dáme do vysokej nádoby, pridáme trochu vody podľa potreby, soľ korenie a nastrúhaný muškátový oriešok a pomocou ponorného mixéra spravíme pyré. Keď ho máme hotové tak pridáme ešte nastrúhaný syr pecorino, preto so soľou na začiatku opatrne.

  4. 4

    Na šampiňónovú omáčku si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny, maslo a trochu vorchestrovej omáčky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a redukujeme do požadovanej konzistencie.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist