Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom
Autor receptu: uschi
Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu, dokúpila olivy, syr a pripravila tento šalátik.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso opláchneme, osušíme, položíme do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme troškou vegety, provensálskymi bylinkami a dáme piecť do rúry. Podľa potreby počas pečenia podlejeme trochou vody alebo vývarom.
- Šalátové lístky opláchneme, rozdelíme do misiek alebo na taniere, vychladnuté mäso nakrájame na plátky a uložíme na šalát. Trochu olivového oleja zmiešame s citrónovou šťavou, korením, prelisovaným cesnakom /nemusí byť/ a zálievkou prelejeme šalát. Ozdobíme kolieskami červenej cibuľky, olivami a rozmrveným syrom. Miesto ovčieho môžeme použiť aj napríklad Fetu.
Podávame.