Kurací šalát s ananásom

sleepy - fotkasleepy, 2. augusta 2011
8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 kg (varené alebo pečené)
350 g
220 g
250 ml
200 ml
200 g - biela časť




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso (varené alebo pečené) oberieme od kostí, nakrájame na kocky. Pridáme ananás bez nálevu, sterilizované šampiňóny, pór nakrájaný na tenké plátky.

  2. 2

    Majonézu zmiešame s pochúťkovou smotanou, pridáme soľ, kávovú lyžičku cukru, čierne korenie, vegetu a štavu z polky citróna. Nálev poriadne premiešame, nakoniec pridáme kari korenie podľa chuti.

  3. 3

    Všetko zmiešame spolu a necháme odležať v chladničke aspoň 3 hodiny. Podávame s celozrnným pečivom alebo dalamankou.

Diskusia k receptu

frona
Prvý krát som takýto šalát jedla v Nemecku. Nemala som odvahu to ochutnať....ale zvedavosť mi nedala a bolo to fakt výborné..... Nerobievam ho, ale vždy sa naň teším, keď ideme na návštevu do Nemecka..... Odporúčam, je ozaj výborný
marienka44
@Frona ,aj v Nemecku bol taky kaloricky z majonezy a kyslej smotany? Snad len tie ingrediencie Ti ho pripominaju /ananas, sampinony atd./ Ulozim do KK.
sleepy
Ano, aj nemci do neho davaju majonezu. Pokial si dobre pamatam, tak tam bola iba majoneza, ja pre zjemnenie a odlahcenie davam kyslu smotanu (10%). Skusal som aj jogurt ale nieco sa tam chutovo bilo.
frona
@marienka44 veru neviem presne, čo v ňom bolo, lebo mi prezradili, že je kupovaný.....a ja som si myslela, že to gazdinka sama robila.....to bola jediná chybička šalátu.