Kurací perkelt

Autor receptu: moncici95

3-4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame bravčovú masť s maslom a už pri roztápaní pridáme bobkový list. Stehná sprudka opečieme na panvici z oboch strán, po "osmahnutí" vyberieme von z panvice a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Popražíme, pridáme červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou, prípadne bujónom.
  2. Do zmesi vrátime stehná, prikryjeme a necháme dusiť do polomäkka. Zvlášť v miske zmiešame smotany a pridáme múku, rozhabarkujeme metličkou. Do zmesi smotán, pomaly pridávame šťavu zo stehien - stále premiešavame, až kým sa nám zmes smotán nezohreje, potom zmes vlejeme k stehnám a premiešame, necháme vrieť na miernom ohni aspoň 10 minút (prvá alternatíva).
  3. 2 Alternatíva: Stehná preložíme na pekáč - kožou dole a do zmesi čo po nich zostala vlejeme smotany s múkou, rozriedené vyššie spomenutým spôsobom, omáčku necháme chvíľku povrieť a potom ju prelejeme na stehná v pekáči. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 C cca 10 minút, potom stehná pootáčame kožou hore a necháme dopiecť cca ďalších 10 minút. Podávame Každá alternatíva dáva inú chuť, treba vyskúšať obe :) Dobrú chuť!