Kurací perkelt

moncici95 - bez fotkymoncici95, 21. januára 2016
3-4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 - 8 ks
1 ks
3 PL
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame bravčovú masť s maslom a už pri roztápaní pridáme bobkový list. Stehná sprudka opečieme na panvici z oboch strán, po "osmahnutí" vyberieme von z panvice a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Popražíme, pridáme červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou, prípadne bujónom.

  2. 2

    Do zmesi vrátime stehná, prikryjeme a necháme dusiť do polomäkka. Zvlášť v miske zmiešame smotany a pridáme múku, rozhabarkujeme metličkou. Do zmesi smotán, pomaly pridávame šťavu zo stehien - stále premiešavame, až kým sa nám zmes smotán nezohreje, potom zmes vlejeme k stehnám a premiešame, necháme vrieť na miernom ohni aspoň 10 minút (prvá alternatíva).

  3. 3

    2 Alternatíva: Stehná preložíme na pekáč - kožou dole a do zmesi čo po nich zostala vlejeme smotany s múkou, rozriedené vyššie spomenutým spôsobom, omáčku necháme chvíľku povrieť a potom ju prelejeme na stehná v pekáči. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 C cca 10 minút, potom stehná pootáčame kožou hore a necháme dopiecť cca ďalších 10 minút. Podávame Každá alternatíva dáva inú chuť, treba vyskúšať obe :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Trošku iná príprava, ako ich robievam, mali sme aj my nedávno, robím bez smotany, aj sňou, mimochodom, toto je paprikáš, nie perkelt, ale dobré sú oba spôsoby. Śampiňóny síce nedávam, ale nemusí to byť zlá voľba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia