Kurací perkelt s domácimi haluškami fotorecept

vlieskovskyVlieskovsky, 36 ročný muž, Bratislava, 25. augusta 2010 11:36
Ďalšie jeho recepty »

Kurací perkelt som si vybral kvôli prekonaniu ďalšej svojej méty vo varení. Varil som ho prvýkrát a vraj chutil:)

4
porcie
10 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme halušky. V miske rozmiešame múku s vodou a pridáme soľ. Vodu do cesta pridávame postupne. Vymiešame si polotuhé cesto. Pomocou haluškovača necháme halušky povariť v hrnci s osolenou vodou. Hneď ako vyplávajú na povrch ich vyberieme a premiešame v miske s trochou oleja, aby sa nelepili.

    Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľku taktiež pokrájame na drobno. V rozohriatom hrnci s olejom ju orestujeme. Keď je cibuľka hotová, tak ju stiahneme z plynu a za stáleho miešania pridáme červenú papriku. Paprika sa nesmie pridávať, keď je na plyne, lebo by zhorkla.

    Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridáme nakrájené kuracie prsia a chvíľu ich pražíme s cibuľkou.

    Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak je mäsko celé obalené v cibuľke a v paprike, tak pridáme vodu a necháme ho dusiť. Dusíme, až kým mäsko nie je uvarené. Cca 10min. po tom, čo voda zovrie pridáme potrebné koreniny a mäso ochutíme.

    Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu zmiešame s múkou a postupne pridávame za stáleho miešania. Smotanu necháme prevariť, dochutíme a môžeme podávať.

    Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist