Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept)

Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept)
vlieskovskyVlieskovsky, recept pridal: 25. augusta 2010 11:36Ďalšie jeho recepty

Kurací perkelt som si vybral kvôli prekonaniu ďalšej svojej méty vo varení. Varil som ho prvýkrát a vraj chutil:)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé si pripravíme halušky. V miske rozmiešame múku s vodou a pridáme soľ. Vodu do cesta pridávame postupne. Vymiešame si polotuhé cesto. Pomocou haluškovača necháme halušky povariť v hrnci s osolenou vodou. Hneď ako vyplávajú na povrch ich vyberieme a premiešame v miske s trochou oleja, aby sa nelepili.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 1

2

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľku taktiež pokrájame na drobno. V rozohriatom hrnci s olejom ju orestujeme. Keď je cibuľka hotová, tak ju stiahneme z plynu a za stáleho miešania pridáme červenú papriku. Paprika sa nesmie pridávať, keď je na plyne, lebo by zhorkla.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 2

3

Postupne pridáme nakrájené kuracie prsia a chvíľu ich pražíme s cibuľkou.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 3

4

Ak je mäsko celé obalené v cibuľke a v paprike, tak pridáme vodu a necháme ho dusiť. Dusíme, až kým mäsko nie je uvarené. Cca 10min. po tom, čo voda zovrie pridáme potrebné koreniny a mäso ochutíme.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 4

5

Smotanu zmiešame s múkou a postupne pridávame za stáleho miešania. Smotanu necháme prevariť, dochutíme a môžeme podávať.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celicko, 25. augusta 2010 o 12:04
    ja bych paparikas jedla furt... uzasne jednoduche ;) gratulujem k prekonaniu mety!!!!!!!


  • satin2, 25. augusta 2010 o 16:15
    podobný perkelt so smotanou ,alebo na červeno s hríbami robím aj ja.
    Halušky robím z polohrubej múky,vajcia ,vody ,zemiak.......


  • evanaaa, 25. augusta 2010 o 23:18
    Dobre je deň pred varením jedla do ktorého sa pridáva smotana zmiešať sladkú a kyslú dokopy, omáčka je lahodnejšia. A dobré je aj do zátrepky dať máličko cukru, aby sa nezrazila.


  • marienka44, 26. augusta 2010 o 06:10
    Evanaaa, tie tvoje pripomienky som nevedela. Clovek sa uci cely zivot. :-)


  • 1956, 26. augusta 2010 o 07:31
    halušky robím podobne ako satin2, ibaže bez zemiaka, ale pridám za malú lyžičku oleja a do múky štipku prášku do pečiva alebo sodu bicarbon. Sú jemnejšie, nadýchnuté a nie sú /tvrdé/ stučené.Tieto halušky robím i z vajcom a ktomu cez leto uhorkový šalát alebo s bryndzou, keď sa nechce nikomu čistiť surové zemiaky.


  • veronka8, 26. augusta 2010 o 10:40
    mňam........
    ešte pridať kvašáky čo mám na balkone a nemá to chybu.....


  • bedrunka, 26. augusta 2010 o 11:28
    Osvedčená klasika.


  • tetuska, 26. augusta 2010 o 17:26
    keď je viac času robievam halušky zemiakové, keď mám menej aj z múky...


  • marienka44, 26. augusta 2010 o 21:34
    Robim aj ja tzv. nokerle, ale do cesta davam aj vajicko, aspon 1, co to cesto spoji.


  • evinkab, 27. októbra 2010 o 15:30
    len som si neni ista tou vahou surovin... 800 dkg masa??? 350dkg muky?? to ma byt asi len v gramoch ze?


  • vikinka19, 28. novembra 2010 o 10:16
    Ahoj ;)...dnes varim kuraci perkelt, moji chlapi si budu oblizovat prsty:)... halusky robim aj s troskou krupicovej muky, ale pridam lyzicku bravcovej masti a su fajnove;)


  • sisabb, 3. decembra 2010 o 17:59
    Tiež som to dnes varila prvý krat a dakujem za podrobny postup a este aj s fotkami,velmi mi to pomohlo.


  • zuzickaaa1, 9. februára 2011 o 15:30
    Mňam, toto dnes uvarím na večeru:)


  • dusan522, 24. marca 2011 o 15:23
    Namiesto kuracích pŕs dávam vykostené stehná.


  • 3sandra3, 5. júna 2011 o 13:27
    mám rada toto jedlo...


  • miluna, 18. septembra 2011 o 12:49
    Dnes som robila obed podľa Tvojho receptu, super sa vydaril, a tiež som prekonala métu vo varení, perkelt som robila prvýkrát:)


  • yennn, 11. marca 2012 o 09:10
    @evanaaa ten cukor do zatrepky - praskovy ci krystalovy? :-) Predpokladam ze ide naozaj len o stipku...


  • petka20, 26. októbra 2012 o 19:19
    presne takto to varim aj ja..ale skoda ze vela ludi si perkelt myli s paprikazom..tento recept sa originalne vola Paprikaz:)) ale je to uplne jedno,jedlo.je to vinikajuce:)


  • ajuschka, 26. októbra 2012 o 19:32
    luuubim, a kym sa to vari nezatrepane, tak tam popcham aj kuracie chrbty a kadeco, nech je vyvar silnejsi :)


  • tiginko, 26. októbra 2012 o 20:32
    @petka20 neviem odliaľ si nabrala názov "paprikaz"...ale pravda je, že správne je perkelt - z maďarského originálu pörkölt bez smotany a so smotanou je to paprikáš » en.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6rk%C3%B6lt...


  • darkweronicka, 2. novembra 2012 o 14:49
    Recept je super, akurát tie jednotky mi, ako matematičke, tam nesedia... :) 4 porcie z 8 kg kuracieho mäsa, hm hm hm :)


  • pomytok, 16. decembra 2012 o 09:08
    včera som zarubal kohúta a dnes bude na smotane..5 a pol kila mal bez hlavy


  • radox1, 16. decembra 2012 o 11:36
    co by som dal za takeho kohuta.a ak by sa mi pritrafil,urcite by som z neho urobil Coq au vin (kohút na víne).je to sice narocny recept,ale je to obrad.


  • simcaa, 24. apríla 2013 o 11:46
    Dakujem za recept :)


  • angast, 24. apríla 2013 o 13:58
    @tiginko
    tak toto je teda riadny prúser , ja som doteraz jedol paprikóš
    bez smotany. Ale chutil mi aj tak.


  • tiginko, 24. apríla 2013 o 17:46
    v Malom Lopašníku je možné a dovolené všetko :-)


  • nicolka, 26. septembra 2013 o 02:45
    Tvoj recept je super! Moja perkeltová premiéra bola vďaka tebe bez chybičky! Ďakujem :)


  • gubics, 24. februára 2014 o 15:06
    Správne pomenovanie je perkelt - to jedlo bez smotany, so smotanou je to paprikáš, ako to správne uviedla @tiginko. Ale nestriela sa z toho, aj maďarské kuchárky si tie názvy popletú, napriek tomu, že je to originálne maďarské jedlo. Ešte by som trochu poopravila, podáva sa to s nokerlamy, tam ale je potrebné dodať do cesta aspoň 1 vajíčko. Do týchto sa nepridáva sodabicarbona, aby tie nokerle boli mäkšie ,môžete si pozrieť originálne maďarske recepty.Google prekladač Vám ich preloží, aj keď neviete po maďarsky.


  • wiwi, 17. augusta 2014 o 10:30
    gubics mýliš sa Paprikáš je len s paprikou...samotný názov to napovedá a perkelt je so smotanou....ale nechcem sa hádať tak je to po mojom a naši tiež tak vedia čo chcú navariť...nič v zlom,jedno aj druhé je mňamka....


  • brambora, 17. augusta 2014 o 10:36
    @wiwi presne naopak to je. tak ako pise gubics a tiginko... paprikas = smotanovy, perkelt = len cibula, paprika. viem, ze nazov to evokuje opacne, aj ja sama som si to dlhe roky myslela, ale je to naozaj opacne. ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist