Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept)

Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept)
vlieskovskyVlieskovsky, recept pridal: 25. augusta 2010 11:36Ďalšie jeho recepty

Kurací perkelt som si vybral kvôli prekonaniu ďalšej svojej méty vo varení. Varil som ho prvýkrát a vraj chutil:)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé si pripravíme halušky. V miske rozmiešame múku s vodou a pridáme soľ. Vodu do cesta pridávame postupne. Vymiešame si polotuhé cesto. Pomocou haluškovača necháme halušky povariť v hrnci s osolenou vodou. Hneď ako vyplávajú na povrch ich vyberieme a premiešame v miske s trochou oleja, aby sa nelepili.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 1

2

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľku taktiež pokrájame na drobno. V rozohriatom hrnci s olejom ju orestujeme. Keď je cibuľka hotová, tak ju stiahneme z plynu a za stáleho miešania pridáme červenú papriku. Paprika sa nesmie pridávať, keď je na plyne, lebo by zhorkla.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 2

3

Postupne pridáme nakrájené kuracie prsia a chvíľu ich pražíme s cibuľkou.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 3

4

Ak je mäsko celé obalené v cibuľke a v paprike, tak pridáme vodu a necháme ho dusiť. Dusíme, až kým mäsko nie je uvarené. Cca 10min. po tom, čo voda zovrie pridáme potrebné koreniny a mäso ochutíme.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 4

5

Smotanu zmiešame s múkou a postupne pridávame za stáleho miešania. Smotanu necháme prevariť, dochutíme a môžeme podávať.
Kurací perkelt s domácimi haluškami (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celicko, 25. augusta 2010 o 12:04
    ja bych paparikas jedla furt... uzasne jednoduche ;) gratulujem k prekonaniu mety!!!!!!!


  • satin2, 25. augusta 2010 o 16:15
    podobný perkelt so smotanou ,alebo na červeno s hríbami robím aj ja.
    Halušky robím z polohrubej múky,vajcia ,vody ,zemiak.......


  • evanaaa, 25. augusta 2010 o 23:18
    Dobre je deň pred varením jedla do ktorého sa pridáva smotana zmiešať sladkú a kyslú dokopy, omáčka je lahodnejšia. A dobré je aj do zátrepky dať máličko cukru, aby sa nezrazila.


  • marienka44, 26. augusta 2010 o 06:10
    Evanaaa, tie tvoje pripomienky som nevedela. Clovek sa uci cely zivot. :-)


  • 1956, 26. augusta 2010 o 07:31
    halušky robím podobne ako satin2, ibaže bez zemiaka, ale pridám za malú lyžičku oleja a do múky štipku prášku do pečiva alebo sodu bicarbon. Sú jemnejšie, nadýchnuté a nie sú /tvrdé/ stučené.Tieto halušky robím i z vajcom a ktomu cez leto uhorkový šalát alebo s bryndzou, keď sa nechce nikomu čistiť surové zemiaky.


  • veronka8, 26. augusta 2010 o 10:40
    mňam........
    ešte pridať kvašáky čo mám na balkone a nemá to chybu.....


  • bedrunka, 26. augusta 2010 o 11:28
    Osvedčená klasika.


  • tetuska, 26. augusta 2010 o 17:26
    keď je viac času robievam halušky zemiakové, keď mám menej aj z múky...


  • marienka44, 26. augusta 2010 o 21:34
    Robim aj ja tzv. nokerle, ale do cesta davam aj vajicko, aspon 1, co to cesto spoji.


  • evinkab, 27. októbra 2010 o 15:30
    len som si neni ista tou vahou surovin... 800 dkg masa??? 350dkg muky?? to ma byt asi len v gramoch ze?


  • vikinka19, 28. novembra 2010 o 10:16
    Ahoj ;)...dnes varim kuraci perkelt, moji chlapi si budu oblizovat prsty:)... halusky robim aj s troskou krupicovej muky, ale pridam lyzicku bravcovej masti a su fajnove;)


  • sisabb, 3. decembra 2010 o 17:59
    Tiež som to dnes varila prvý krat a dakujem za podrobny postup a este aj s fotkami,velmi mi to pomohlo.


  • zuzickaaa1, 9. februára 2011 o 15:30
    Mňam, toto dnes uvarím na večeru:)


  • dusan522, 24. marca 2011 o 15:23
    Namiesto kuracích pŕs dávam vykostené stehná.


  • 3sandra3, 5. júna 2011 o 13:27
    mám rada toto jedlo...


  • miluna, 18. septembra 2011 o 12:49
    Dnes som robila obed podľa Tvojho receptu, super sa vydaril, a tiež som prekonala métu vo varení, perkelt som robila prvýkrát:)


  • yennn, 11. marca 2012 o 09:10
    @evanaaa ten cukor do zatrepky - praskovy ci krystalovy? :-) Predpokladam ze ide naozaj len o stipku...


  • petka20, 26. októbra 2012 o 19:19
    presne takto to varim aj ja..ale skoda ze vela ludi si perkelt myli s paprikazom..tento recept sa originalne vola Paprikaz:)) ale je to uplne jedno,jedlo.je to vinikajuce:)


  • ajuschka, 26. októbra 2012 o 19:32
    luuubim, a kym sa to vari nezatrepane, tak tam popcham aj kuracie chrbty a kadeco, nech je vyvar silnejsi :)


  • tiginko, 26. októbra 2012 o 20:32
    @petka20 neviem odliaľ si nabrala názov "paprikaz"...ale pravda je, že správne je perkelt - z maďarského originálu pörkölt bez smotany a so smotanou je to paprikáš » en.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6rk%C3%B6lt...


  • darkweronicka, 2. novembra 2012 o 14:49
    Recept je super, akurát tie jednotky mi, ako matematičke, tam nesedia... :) 4 porcie z 8 kg kuracieho mäsa, hm hm hm :)


  • pomytok, 16. decembra 2012 o 09:08
    včera som zarubal kohúta a dnes bude na smotane..5 a pol kila mal bez hlavy


  • radox1, 16. decembra 2012 o 11:36
    co by som dal za takeho kohuta.a ak by sa mi pritrafil,urcite by som z neho urobil Coq au vin (kohút na víne).je to sice narocny recept,ale je to obrad.


  • simcaa, 24. apríla 2013 o 11:46
    Dakujem za recept :)


  • angast, 24. apríla 2013 o 13:58
    @tiginko
    tak toto je teda riadny prúser , ja som doteraz jedol paprikóš
    bez smotany. Ale chutil mi aj tak.


  • tiginko, 24. apríla 2013 o 17:46
    v Malom Lopašníku je možné a dovolené všetko :-)


  • nicolka, 26. septembra 2013 o 02:45
    Tvoj recept je super! Moja perkeltová premiéra bola vďaka tebe bez chybičky! Ďakujem :)


  • gubics, 24. februára 2014 o 15:06
    Správne pomenovanie je perkelt - to jedlo bez smotany, so smotanou je to paprikáš, ako to správne uviedla @tiginko. Ale nestriela sa z toho, aj maďarské kuchárky si tie názvy popletú, napriek tomu, že je to originálne maďarské jedlo. Ešte by som trochu poopravila, podáva sa to s nokerlamy, tam ale je potrebné dodať do cesta aspoň 1 vajíčko. Do týchto sa nepridáva sodabicarbona, aby tie nokerle boli mäkšie ,môžete si pozrieť originálne maďarske recepty.Google prekladač Vám ich preloží, aj keď neviete po maďarsky.


  • wiwi, 17. augusta 2014 o 10:30
    gubics mýliš sa Paprikáš je len s paprikou...samotný názov to napovedá a perkelt je so smotanou....ale nechcem sa hádať tak je to po mojom a naši tiež tak vedia čo chcú navariť...nič v zlom,jedno aj druhé je mňamka....


  • brambora, 17. augusta 2014 o 10:36
    @wiwi presne naopak to je. tak ako pise gubics a tiginko... paprikas = smotanovy, perkelt = len cibula, paprika. viem, ze nazov to evokuje opacne, aj ja sama som si to dlhe roky myslela, ale je to naozaj opacne. ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist