Kurací perkelt
Kurací perkelt s cestovinou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, tak som uvarila cestoviny - kolienka.
Postup
- Kuracie prsia si pokrájame na kúsky. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme kuracie kúsky, ktoré posypeme mletým čierným korením, červenou sladkou paprikou a osolíme. Z obidvoch strán poobraciame a podusíme. Potom ich vyberieme a dáme na tanier.
- Teraz dáme do hrnca pokrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme výpekom. Osmažíme.
- Pridáme kuracie kúsky, bobkový list, polovicu kuracieho bujónu, čierne korenie, celé podlejeme trochou vody a dusíme.
- Keď je mäso mäkké, tak pridáme šľahačku.
- Chvíľu povaríme.
- Do hrnčeka si dáme polohrubú múku, trochu octu a vlažnú vodu. Rozmiešame. Pridáme do hrnca a ešte chvíľu povaríme .
- Hotovo.
- Uvaríme cestoviny a môžeme jesť .