Kurací perkelt

Kurací perkelt s cestovinou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, tak som uvarila cestoviny - kolienka.

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia si pokrájame na kúsky. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme kuracie kúsky, ktoré posypeme mletým čierným korením, červenou sladkou paprikou a osolíme. Z obidvoch strán poobraciame a podusíme. Potom ich vyberieme a dáme na tanier.
  2. Teraz dáme do hrnca pokrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme výpekom. Osmažíme.
  3. Pridáme kuracie kúsky, bobkový list, polovicu kuracieho bujónu, čierne korenie, celé podlejeme trochou vody a dusíme.
  4. Keď je mäso mäkké, tak pridáme šľahačku.
  5. Chvíľu povaríme.
  6. Do hrnčeka si dáme polohrubú múku, trochu octu a vlažnú vodu. Rozmiešame. Pridáme do hrnca a ešte chvíľu povaríme .
  7. Hotovo.
  8. Uvaríme cestoviny a môžeme jesť .