Kurací paprikáš

Kurací paprikáš

Autor receptu: podravka

Pridajte do tohto skvelého jedla delikátnu údenú papriku, ktorá mu dodá zvláštne čaro.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Na zahriatom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na krúžky, zeler a papriku nakrájanú na kocky, bobkový list a všetko krátko opražíme.
  2. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, potrieme vegetou a pridáme k zelenine.
  3. Podlejeme troškou vody a za stáleho miešania dusíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, posypeme údenou paprikou a dusíme ďalších 5 minút.
  4. Zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, dokým nebude mäso uvarené
  5. Nakoniec primiešame paradajkový koncentrát. Takisto primiešame škrob zmiešaný so smotanou a necháme zovrieť.
  6. Podávanie: Podávame posypané mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou s prílohou podľa vašej chuti.